Sacristan i Gómez, incògnites a les eleccions municipals a Torredembarra

Ni el líder de la CUP ni la del PP han confirmat que es tornin a presentar a les eleccions municipals
Toni Sacristan i Núria Gómez encara no han assegurat que continuïn com a caps de llista, respectivament, de la CUP i el PP. | BaixGaiàDiari.cat

 

A menys de mig any per a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019 a Torredembarra, l'anticapitalista Toni Sacristan i la popular Núria Gómez tenen una cosa en comú: cap dels dos ha confirmat si s'hi presentarà. Són els únics caps de llista dels passats comicis que encara no han fet públic el seu futur.

 

Per ara, Eduard Rovira (ERC), Anna Magrinyà (PDECat) i Rosa Maria Guasch (Avui Democràcia) ja han assegurat que repetiran com a caps de llista; Toni Cruz (Cs) serà proclamat al gener; i Jordi Solé (PSC) i Lluís Suñé (ABG), que no segueixen, ja han passat el relleu, respectivament, a Vale Pino i Clara Solivellas.

 

Toni Sacristan, a l'espera de la decisió de l'assemblea

El 2015, Toni Sacristan va liderar la CUP, que es presentava per primera vegada a Torredembarra i que va obtenir una acta de regidor. Per ara, però, no confirma que repeteixi. En declaracions a BaixGaiàDiari.cat, Sacristan assegura que «un grup municipal d'un sol regidor comporta molta feina» i diu que «no hi ha cap decisió presa» al voltant de si el proper mes de maig torna a liderar la Candidatura d'Unitat Popular.

 

Serà l'assemblea cupaire a Torredembarra l'encarregada de decidir qui és el seu cap de llista. Per normativa interna, la CUP limita els mandats dels seus càrrecs electes, que pel que fa als Ajuntaments són dos com a màxim, de manera que Sacristan podria repetir com a cap de llista i regidor en cas de ser escollit, però seria per darrer cop. L'edil cupaire creu que la decisió es prendrà «al febrer, com a molt tard».

 

Núria Gómez no sap si repetirà, però ja treballa en el projecte del PP

La regidora del Partit Popular a Torredembarra, Núria Gómez, tampoc confirma que sigui la cap de llista de la seva formació el 2019, en una decisió que es podria prendre passades les festes de Nadal, al mes de gener. Gómez ja ha dit en altres ocasions que està «il·lusionada» per ser la candidata. Des de fa escasses setmanes, però, l'edil torrenca té responsabilitats a l'executiva del PP català, cosa que, assegura, li dona «projecció política a altres nivells».

 

Amb aquests elements sobre la taula, doncs, caldrà veure si Gómez repeteix o no com a cap de cartell del PP. Assegura, però, que ja treballa en el projecte. «Fem trobades quinzenals amb militants i simpatitzants per escoltar la seva opinió en diversos àmbits i treballar el nostre programa, independentment de les persones que el liderin», explica Gómez, que assegura que està «a disposició del partit».

 

Onze candidatures a les eleccions municipals 2019 a Torredembarra

A banda dels vuit partits que ja formen part de l'Ajuntament de Torredembarra, tres formacions més ja han anunciat que es presenten a les eleccions municipals 2019 a la vila. Es tracta de Torredembarra en Comú, que podria triar candidat aquesta mateixa setmana; MES, que lidera l'exalcalde socialista Enric Grangel; i també VOX, que tot apunta que liderarà l'exmilitant del PP Jordi Fernández.

"ALTAFULLA: Ja se sap quan començaran les obres a La Violeta" "LA TORRE: Les propostes de la CUP pel pressupost 2019"