Jordi Molinera

Altafulla recupera les audiències públiques

L’eina de participació ciutadana es va deixar de convocar durant el mandat anterior

Aquest dissabte, dia 7 de desembre, és la data escollida: Altafulla recuperarà una eina de participació ciutadana que va tenir una gran rellevància durant el mandat municipal 2011-2015, però que es va acabar perdent en el període posterior, el 2015-2019. Es tracta de les audiències públiques, sessions obertes a l’assistència de tots els altafullencs en què el govern exposa alguns dels projectes o temes de més rellevància i s’obre a les preguntes de la ciutadania.

Audiències públiques «amb contingut» cada dos mesos

Així doncs, aquest dissabte, 7 de desembre a les deu del matí a la sala de plens de l’Ajuntament d’Altafullas’ha convocat aquesta cita per primera vegada aquest mandat. «La intenció és poder-ne celebrar una cada dos mesos, en concret els mesos que no hi hagi ple municipal, és a dir, els parells», ha aclarit l’alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera (EINA).

«Un cop l’EINA va abandonar el govern municipal a principis de l’any 2016, les audiències públiques van anar desapareixent progressivament», ha recordat Molinera, fent referència al fet que entre els anys 2011 i 2015 se’n van convocar diverses i van obtenir bona resposta entre la ciutadania. 

Ara, la intenció del nou govern local passa per recuperar aquesta eina, certament, però, amb un enfocament diferent. «En l’anterior etapa ens trobàvem que l’acte servia només per a les preguntes dels ciutadans, però ara definirem unes ordres del dia per, primer, exposar projectes», ha explicat l’alcalde Jordi Molinera a aquest mitjà.

Dissabte, el pressupost, el PAM i el cas de l’Escola d’Adults

En aquest sentit, dissabte ja s’ha establert una ordre del dia amb tres punts principals que el govern vol explicar detalladament davant de la ciutadania. Es tracta del nou Pla d’Acció de Mandat, del projecte de pressupost municipal per a l’exercici 2020 i del cas de l’Escola d’Adults que, recentment, ha aixecat polèmica. En acabar, hi haurà torn obert de precs i preguntes.


Comentaris
Paco
Mientras Felix Alonso viviendo la vida loca enchufado en Mallorca..., ya nadie se acuerda del dedazo de Podemos, esos que vinieron a regeneral la política.