ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Torredembarra, a les portes d'un Nadal amb activitat frenètica

La Fira de Nadal de dissabte, 22 de desembre, obre les portes a les festes a la Torre
El dia 24 de desembre, la canalla podrà fer cagar el tió a Baix a Mar. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Ara sí, el Nadal ja és a les portes i a Torredembarra tot està preparat per a les diverses activitats programades i que es duran a terme en els propers dies per tal d'acompanyar aquestes celebracions. No es tracta només del recolliment familiar, els àpats i els regals, sinó que a la Torre també hi ha cites que conviden a gaudir de la tradició nadalenca al carrer i amb una forta vinculació amb la cultura i el comerç.

 

El programa complet dels actes de Nadal a Torredembarra

 

Fira i el Cant de la Sibil·la per obrir el Nadal a Torredembarra

Sense anar més lluny, el pinyol de la temporada de Nadal a la Torre s'obrirà aquest dissabte, 22 de desembre, amb la Fira de Nadal pels carrers del centre de la vila. El mateix dia, a les set de la tarda al Casal Municipal, es farà un gran show per a celebrar el 15è aniversari del Centreescènic. El cap de setmana es tancarà diumenge, a partir de dos quarts de nou del vespre, amb la interpretació del Cant de la Sibil·la a la Parròquia de Sant Pere Apòstol.

 

Finalment, dilluns 24 de desembre a les dotze del migdia, la canalla podrà fer cagar el tió a Baix a Mar. Serà en un espectacle infantil que es farà a la plaça d'Antoni Roig titulat 'Tió, tió, caga tió'.

 

La Fira de Nadal està prevista per a aquest dissabte, 22 de desembre. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Bicicletada, jazz i l'Home dels Nassos, camí a Cap d'Any

El dia de Sant Esteve, es manté a les deu del matí la tradicional bicicletada, que partirà de la plaça de Mossèn Joaquim Boronat i acabarà a la plaça del Castell. De cara a divendres 28, hi haurà un nou concert a l'església de Sant Pere, a les nou del vespre, de nadales per a cor i arpa. I la música també serà protagonista diumenge 30, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat. Hi haurà concert de jazz a càrrec del grup 'New Orleans Christmas Party'.

 

El Cap d'Any es començarà a celebrar el migdia del 31 de desembre. A les dotze en punt, arribarà a la Torre l'Home dels Nassos a l'estació de trens, i farà una posterior passejada pels carrers de la vila. L'endemà, 1 de gener de 2019, hi ha el tradicional Primer Bany de l'Any, a dos quarts de dotze del migdia a Baix a Mar.

 

El tió 'Manu' tornarà als carrers de la Torre aquestes properes festes de Nadal. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

La setmana prèvia a Reis: parc, patges i cavalcada

Passat Cap d'Any, a Torredembarra ja s'esperarà l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient. Els dies 2, 3 i 4 de gener, s'obrirà al pavelló Sant Jordi un parc infantil entre les cinc i les vuit de la tarda. El proper dijous, 3 de gener, la canalla torrenca tindrà una gran ocasió per lliurar la seva carta als Reis. A les cinc, hi haurà una cavalcada d'una delegació de patges reials que anirà des del carrer de Pompeu Fabra fins a la plaça del Castell. Al pati de l'Ajuntament es farà a les sis de la tarda un espectacle titulat 'El secret de la Nanna'.

 

A dos quarts de sis de la tarda, els patges també arribaran a la plaça de Josep Valls Ibern de Baix a Mar on recolliran cartes i també es farà un taller de globoflèxia. El dia es tancarà a dos quarts de nou de la nit, al Pati del Castell, amb el lliurament de premis als guanyadors de la gimcana d'aparadors, que organitza la UCEP.

 

Finalment, la Cavalcada de Reis de dissabte, 5 de gener, a la tarda, començarà a tres quarts de sis al carrer del Mar de Baix a Mar i arribarà a la plaça de Josep Valls Ibern, on repartiran regals. Una hora més tard, es farà el repartiment a Clarà, a l'església. Finalment, a tres quarts de vuit del vespre, es farà la cavalcada pel centre de Torredembarra, des del carrer de Pompeu Fabra fins a la plaça del Castell, on l'alcalde els lliurarà les claus de la vila i es farà el repartiment de regals.

 

A més, diumenge 13 de gener es farà el lliurament dels premis del XV Concurs de Diorames i Pessebres Mossèn Anton Morell a la parròquia de Sant Pere Apòstol.

 

La cavalcada de Reis ja està del tot preparada per al proper dissabte, 5 de gener a la tarda. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra