far

Torredembarra inicia les reserves per a les visites guiades d’aquest estiu

A partir del 21 de juny i fins a finals de setembre, es podrà descobrir la singularitat i arquitectura del far torrenc

A punt les visites guiades al far de Torredembarra per aquest estiu. Impulsades per la Regidoria de Turisme de Torredembarra, s’iniciaran el proper 21 de juny i s’allargaran fins a finals de setembre. Les visites es podran fer durant el matí i la tarda en torns de mitja hora.

Al matí, l’horari serà a partir de les 10.00 hores i a la tarda, a partir de les 19.30 hores. La tarifa general té un cost de 3 euros, mentre que pels menors de divuit anys, els titulars del Carnet Jove, les famílies nombroses o monoparentals i els majors de 65 anys, és de 1,5 euros.

Obra de Josep Llinàs i Carmona, el far torrenc ha esdevingut una icona del Baix Gaià per la seva singularitat i la seva arquitectura. Construït a finals del segle passat, és el darrer far edificat en el segle XX i en el segon mil·lenni. Tanmateix, és el primer dels encesos en el segle XXI i el tercer mil·lenni, atès que la seva inauguració va tenir lloc l’1 de gener de l’any 2000 a les 24.00 hores.

Riquesa artística i arquitectònica

Durant els mesos de juliol i agost també es podrà descobrir el Castell, el nucli antic i el patrimoni indià a través de visites guiades. Els propers dies 24 i 31 de juliol, així com el 7, el 14 i el 21 d’agost, es podrà passejar pels carrers del nucli antic per descobrir la gran riquesa artística i arquitectònica de la vila am un recorregut d’una hora i mitja.

Els dies 20 i 27 de juliol, així com el 10, el 17 i el 24 d’agost, es podrà observar el patrimoni indià. A Torredembarra destaquen fortunes assolides pels indians, els quals van deixar la seva petja en edificis diferenciables per les seves façanes d’estil colonial. Entrades de portals i sostres alts, i frondosos jardins a la part del darrera.

Les inscripcions per a totes les activitats es poden fer a través de la pàgina web de l’oficina de turisme o trucant-hi. El pagament d’aquestes es pot fer amb targeta o efectiu.