Imatge de l'antiga N-340 de Torredembarra, on es duran a terme les obres de remodelació

Torredembarra iniciarà les obres de l’antiga N-340 entre el passeig de la Sort i el de l’Estació el 19 d'abril

Està previst que les obres durin vuit mesos i s'informarà de tots els detalls per garantir una bona convivència amb els ciutadans mentrestant

L'Ajuntament de Torredembarra ha informat que les obres de condicionament de l'antiga N-340 en el tram entre el passeig de la Sort i el passeig de l'Estació i carril bici començaran el pròxim 19 d'abril i tindran una durada aproximada de vuit mesos.

L'alcalde de la vila, Eduard Rovira, ha explicat que diferents departaments de l'Ajuntament treballen conjuntament amb la direcció i projectista de l'obra (Philae, Enginyeria de Projectes S.L.) i l’empresa adjudicatària (Sorigué SAU) per a establir el pla d’obres i les mesures a prendre per minimitzar les molèsties que comportarà el tall de trànsit d’aquesta via principal del municipi durant un temps prolongat. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

D'aquesta manera, des del consistori apunten que s'informarà públicament i amb antelació de les alternatives de circulació, dels canvis en les parades d'autobús, de la reubicació dels contenidors d'escombraries i de tots aquells detalls per facilitar la convivència dels veïns i la ciutadana amb l'execució de les obres. A més, es facilitarà un telèfon i un correu electrònic per solucionar incidències.

L'objectiu d'aquest projecte és reduir l'amplada de la via destinada a la circulació de vehicles, amb la corresponent limitació de la velocitat, i a inclusió de les parades de les línies d’autobús que actualment es troben al passeig de la Sort. També preveu la construcció d'una rotonda en la intersecció del passeig de la Sort amb passeig de Miramar que permetrà evitar girs conflictius, i també la construcció de tres quilòmetres de carri bici i de vianants que connectarà des del límit amb Altafulla fins a Nova Torredembarra.

L’objectiu d’aquesta actuació urbanística és canviar la fesomia de l’eix longitudinal de l’antiga N-340, passant d’una via de tipologia interurbana a urbana, amb un aspecte més amable i de ciutat. Tot plegat, per eliminar l’efecte barrera que comporta qualsevol vial amb plantejament de carretera. La urbanització del tram sobre el qual ara s’actuarà «és molt antiga i necessita una important remodelació», asseguren des del consistori. Afegeixen que, a més, una de les qüestions que s’han tingut en compte en el disseny del projecte és la perspectiva de gènere, és a dir, amb mesures urbanístiques que permetin major seguretat i sense barreres.

Les obres de condicionament de l'antiga N-340 en el tram entre el passeig de la Sort i el passeig de l'Estació i el carril bici es van adjudicar el passat mes de febrer a l'empresa Sorigué SAU per un import d'1.036.152,86 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de vuit mesos. Per la seva banda, la direcció de les obres es va adjudicar a l’empresa Philae, Enginyeria de Projectes SL. per un import de 22.324,50 euros (IVA inclòs). Les obres es finançaran amb els 568.006,55 euros  restants de la subvenció de l’Estat per a la reconversió d’aquesta via i amb  recursos propis  de l’Ajuntament provinents d’endeutament.

Des de l'Ajuntament de Torredembarra recorden que fa anys que es va dur a terme el desdoblament de l'N-340 al seu pas pel municipi i que es va obtenir una subvenció de 765.562,66 euros de l’Estat, «però cap govern municipal va tirar endavant el projecte, fins al 2016 que per no perdre l’ajut econòmic es va optar per iniciar la reconversió en fases amb la construcció de la rotonda dels Pescadors». La segona intervenció va ser l’enllumenat i el carril bici del passeig de Miramar a l’alçada dels càmpings. L’actuació que s’iniciarà el 19 d’abril serà la tercera de les fases de reconversió.