Torredembarra tindrà un nou pulmó verd al centre del municipi

La vegetació serà mediterrània i de l'àrea del Baix Gaià
L’Ajuntament treu a licitació la creació d’un pulmó verd al nucli urbà de Torredembarra | Ajuntament de Torredembarra

La creació d'un pulmó verd al nucli urbà de Torredembarra. L'Ajuntament ha tret a licitació la contractació de les obres del projecte, que està ubicat al carrer Lleida, ocupant una superfície de 3.062,36 metres quadrats per un pressupost de 386.864,89 euros i un termini d'execució de tres mesos.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta actuació ve donada perquè la qualificació urbanística de l'espai és de parcs i jardins però en aquests moments una part està destinada a aparcament de vehicles. Ara, s'ocuparà tota la superfície com a zona verda. El projecte compta amb una subvenció de 147.000 euros de la Diputació de Tarragona i el termini de presentació d'ofertes finalitza el pròxim 18 de març.

Zona verda al carrer Lleida

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat el nou projecte del pulmó verd al nucli urbà, a més, comptarà amb un nou espai públic d'esbarjo per a persones de totes les edats, així com d'animals de companyia. La zona, en aquest sentit, comptarà amb jocs infantils, equipaments de fitness, petanca, zona d'esbarjo per a gossos i escenari per a espectacles i actuacions de petit format.

La vegetació que hi haurà en la zona serà exclusivament mediterrània i, concretament, de l'àrea del Baix Gaià, combinant arbrat, planta arbustiva, aromàtica i trepadora. En un futur es preveu que es pugui complementar amb un projecte de senyalística i informació de cadascuna de les espècies plantades perquè pugui convertir-se en un espai formatiu sobre la vegetació autòctona.

Plànol del projecte | Ajuntament de Torredembarra

"🔴 CAS TORREDEMBARRA: Masagué confessa suborn i evita un judici" "🎾 Ja us podeu apuntar al Campus Multiesport de Torredembarra"