Torredembarra celebra el XX Open Internacional d'Escacs

Ha estat un dels torneigs més igualats i combatuts dels últims anys
Marc Narciso ha estat el guanyador del XX Open Internacional d'Escacs de Torredembarra | CEDIDA

 

El passat diumenge, 8 de juliol, va finalitzar el XX Open Internacional d’Escacs de Torredembarra després de nou rondes. Aquesta edició ha sigut una de les més igualades, ja que no ha sigut fins a l’última ronda quan s’ha decidit el guanyador del torneig. Cal destacar que hi ha participat al voltant d’un centenar de persones i que, a més, ha estat l’edició amb més nivell dels últims anys.

Rànquing del XX Open Internacional d’Escacs

El gran mestre Marc Narciso ha aconseguit la victòria, tot i ser la seva primera participació en el campionat. D’altra banda, l’ucraïnès Ruslan Pogorelov i el tarragoní Francesc Xavier Farran han completat el podi.  Així doncs, Narciso, Porelov i Solano han arribat empatats a set punts a l’última ronda.

Per un costat, es disputaven Narciso i Solano en el primer tauler. Però Narciso, cap de sèrie número dos, ha guanyat la ronda. A més, la derrota de Pogorelov contra Farran li ha donat el triomf final del torneig amb un total de vuit punts.

Després del desempat, Pogorelov s'ha situat en segona posició i Farran en la tercera. Solano s'ha posicionat en el quart lloc i el mestre cubà Rolando Alarcón en el cinquè. D’altra banda, Aleksander Delchev, situat en el número u del rànquing inicial, no va disputar un bon torneig i s'ha hagut de conformar amb la sisena posició i amb un total de 6,5 punts, els mateixos que el gran mestre Jordi Fluvià.

El reusenc Francisco Javier Fernández Fuentes ha estat vuitè, també amb 6,5 punts. Finalment, la mestra femenina Emilia Djingarova ha aconseguit el novè lloc amb la mateixa puntuació.

Imatge de l'Open Internacional d'Escacs | CEDIDA

 

Aquest any, l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra ha tingut lloc a l’Espai Cultural Sala del Mar, ja que el torneig ha coincidit amb la competició de boxa dels Jocs Mediterranis al Pavelló Sant Jordi, lloc on es disputava cada any.

Premis lliurats

S’han lliurat un total de 3.500 euros en premis, incloent-hi un primer premi de 1.000 euros. A més, els trofeus que s’han repartit eren unes torres d’olivera fetes per Josep Font, artesà del municipi, en commemoració del vintè aniversari del torneig.

A més, també s’ha comptat amb l’edició d’un llibre amb motiu de la celebració, anomenat ‘Vint anys de l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra. Escacs vora la mar’, escrit per Gabriel Comes i Jordi Salvat. El llibre fa un recorregut per la història del torneig i repassa les característiques de les competicions d’escacs.

"La consellera Elsa Artadi assistirà dijous a un acte a Torredembarra" "Tres torrencs, campions de la Lliga Europea de futbol platja amb ‘la Roja’"