Torredembarra transformarà en passeig un tram de l'antiga N-340

L'obra podria estar enllestida a l'estiu de 2019
En els propers dies, sortirà a licitació la redacció del projecte i la direcció d'obra. | Gerard Recasens

 

L'antiga carretera N-340, al seu pas per Torredembarra, es transformarà urbanísticament en els propers mesos, almenys en un dels seus trams més concorreguts. El govern local treurà a licitació en els propers dies la redacció del projecte general i la direcció d'obra del segment de carretera que va des de la cruïlla amb el passeig de la Sort fins a l'encreuament amb el passeig de l'Estació.

La zona a arranjar comprèn des de la cruïlla del passeig de l'Estació fins a l'entrada pel passeig de la Sort. | Gerard Recasens

 

Un tram de l'antiga N-340, transformat en passeig

Amb aquesta actuació, doncs, es farà un rentat de cara a un tram que és força concorregut per vianants. Es tracta d'un segment d'uns 350 metres, en una actuació que es podria culminar cap a l'estiu de l'any 2019. De fet, la transformació de l'antiga N-340 i la seva integració urbanística al municipi ha estat un reclam recurrent al ple municipal en els darrers anys.

En aquest sentit, el plec de clàusules està redactat per a un concurs que sortirà en els propers dies i en el qual se cercarà la redacció del projecte general i la direcció d'aquesta fase de l'obra, que es podria iniciar en els propers mesos. Per ara, però, tan sols és a punt d'endegar-se la primera part del procés.

Què es vol fer a l'antiga N-340?

La intenció del govern de Torredembarra és, al capdavall, que el passeig de Miramar —així es diu actualment aquesta via— acabi de ser, efectivament, un passeig, i deixi de tenir aparença de carretera. L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat a BaixGaiàDiari.cat les principals línies d'actuació en base a aquest projecte.

«En primer lloc i prioritàriament, volem arreglar la vorera, que es troba aixecada en molts trams», ha explicat Rovira, tal com es pot veure a les fotografies. «La nostra intenció és adequar la circulació en aquesta zona i que s'assembli més a la d'un carrer que no pas a la d'una carretera», ha explicat l'alcalde torrenc, que també ha avançat «l'adequació d'un carril bici» en aquest tram i «la instal·lació d'una 'pantalla verda' que faci de separador entre el pas dels vehicles i la zona per a vianants».

En les properes setmanes, doncs, sortirà a licitació la redacció del projecte i la direcció de la primera fase d'obra, el primer pas per transformar l'antiga N-340 al seu pas per la Torre i, alhora, per començar a desencallar un altre etern projecte a la localitat.

Una de les principals actuacions que es volen fer serà sobre les voreres d'aquesta zona, que actualment es troben en mal estat. | Gerard Recasens

 

"ALERTA: Intent de robatori al mercat de Creixell" "Creixell recupera l'edifici de la llar d'infants i n'avaluarà l'estat"