Torredembarra sacrificarà una colònia de 33 porcs vietnamites

El consistori està obligat a actuar davant de «possibles conseqüències adverses de salut pública»
Torredembarra sacrificarà una trentena de porcs vietnamites. | Cedida

 

L'Ajuntament de Torredembarra sacrificarà la colònia de 33 porcs vietnamites que, des de fa dos anys, viuen i es reprodueixen als descampats situats a davant del carrer de la Sínia de Cabeces. Aquesta és la decisió que s'ha pres des de la regidoria de Sostenibilitat i Salubritat que comanda Joan Torras (ERC) i que fa uns dies va rubricar la Junta de Govern Local.

 

Els porcs vietnamites, una espècie de risc per a la salut pública

Els porcs vietnamites són una espècie catalogada com a exòtica invasora des de la publicació del Reial Decret 216/2019, del 29 de març d'enguany. Aquests animals estan qualificats com a exòtics invasors perquè es tracta d'una espècie potencialment portadora de la pesta porcina, cosa que pot comportar «possibles conseqüències adverses de salut pública», segons el consistori.

 

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha explicat que tenia dues opcions: o bé controlar la població actual, capturant tots els exemplars mitjançant una empresa especialitzada, procedir a la seva esterilització i mantenir-los fins a la seva mort en algun centre autoritzat; o bé erradicar del medi el grup d’animals capturant tots els exemplars mitjançant una empresa especialitzada i procedir a la seva anestèsia i posterior eutanàsia.

 

A l'Ajuntament «només li queda l'opció de sacrificar la colònia»

La primera opció es va descartar després de consultar-ho amb la Generalitat de Catalunya, segons ha explicat Torras, ja que «actualment no hi ha cap nucli zoològic que disposi de l’autorització». L'entitat animalista Nova Eucària, davant de l'opció del sacrifici, va presentar una instància a l'Ajuntament amb una proposta alternativa.

 

Torras ha explicat que es va reunir amb l'entitat, amb qui va analitzar la seva proposta de crear un santuari a nivell local, «però la tramitació necessària porta un temps del qual no es disposava davant la urgència de l’erradicació pel nombre creixent d’animals i la seva continuada irrupció en la via pública amb el perill d’accidents que comporta també per a la població». Així doncs, segons Torras, a l'Ajuntament només li queda l'opció de sacrificar la colònia.

 

Aprovada aquesta actuació per part de la Junta de Govern Local, ja s'ha rebut l'autorització per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i queda fer la captura i erradicació d’aquests animals, que la duu a terme una empresa veterinària especialitzada.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Joan
Aquest desastre de gent de Nova Eucària sempre arriben tard i a sobre volen fer negoci. Ara ja veieu, tenien altres opcions però han preferit que morin els porquets per tensar la corda i veure si aconseguien un contracte. Per l'altra banda tenim a l'Ajuntament de Torredembarra quina merda de gent de ERC que prefereixen matar uns pobres animals, que sou de VOX sempre amb l'escopeta o que??? NO US VOTARÉ MAI MÉS!!!!!
Amalia
¿Pero esta gente se ha vuelto loca?. ¿Desde cuando la solución a un problema en el que hay implicados seres vivos es la muerte?. ¿No tienen un mínimo de sensibilidad? Los cerdos no tienen ninguna culpa y el pueblo paga impuestos para que estas situaciones se gestionen de la forma más civilizada posible.
Johan
Als que critiqueu la decisisó de l'Ajuntament. A mí també em sap greu que es sacrifiquin animals, però si aquests mateixos animals són potencialment portadors de la pesta porcina , i aquesta es declara, els danys en vides animals són molt més elevats. I ja sabeu allò que diuen: més val prevenir... Potser la vostra ira, hauria d'anar dirigida a aquells que, un cop s'han cansat de tenir-los com a mascotes, han abandonat aquest pobres animals.
Marta
El que diu en Joan ho podrà demostrar oi? Tens documentació que ho avali, cert? O ets un altre que li fa el joc a qui ha decidit dedicar la seva vida ha intentar desprestijar a NEC? Nova Eucària no percep ni un duro en la creació de colònies de porcs vietnamites, seria bo informar-se abans de calumniar perquè ens convertiria en una societat més avançada i intel·ligent.
Berta
Aquesta vegada Nova Eucària s'ha passat de frenada i ja tenim la conseqüència: els porcs al clot. A Tarragona li van parar els peus a Nova Eucària i els porquets d'aquella colònia ja es troben sans i estalvis a un refugi. Això si, quan tot estava solucionat Anna Carbonell va agafar tal rabieta que va començar a despotricar de tothom, fins i tot de la regidora de Podem que va fer una feina impecable. Enveja i mala llet que acaben perjudicant als animals.
Mikel W.
Nadie quiere hacerse cargo de la colonia de cerdos porque la última asociación que lo hizo recibió toda la ira de Nova Eucària por interferir en sus "negocios". Anna Carbonell pone denuncias a diestro y siniestro, la gente no quiere problemas con esta señora.
andreu
ERC sacrificant animals. El que s´ha de veure!!. Un cop al poder, tots igual.
Pili
No tornaré a votar ERC, soc de La Torre i animalista i això no m'agrada, estic molt enfadada. no tenene sensibilitat.
Respondiendo a Johan
La ciudadanía no tiene que "dirigir su ira" contra nadie, este señor igual se cree que vive en la Edad Media. Los que deben proteger a las personas y a los animales son los políticos. Y cuando vemos que partidos de izquierdas optan por la vía facil, como ha dicho un comentarista "al estilo de VOX", tenemos que denunciarlo.
Torrenc
Tranquils tots. Ja tindrem temps de valorar la majoria absoluta de ERC. Anea prenent nota que queden molts anys de decisions politiques que faran de parlar. Feu-lo amb llapis que la tinta de boligraf no arribara. Per cert ERC ja té la seva "Lupe:"
Maik
S' haurin de sacrificar els ke van compra els tocinos estos ja ke ells no n'hi tenen cap culpa, xo tot s'ha de dir ke al ser especie invasora no es bo ke la campin ja ke aixo afecta amb la reproducció del sanglar ja ke es poden reproduir-se entre ells
Jonathan
Si és una espècie invassora doncs s'esterilitzen i problema solucionat. Els de ERC segueixen amb el seu procés de Pujolització i ja veiem com solucionen els problemes . Al final son tots una colla de Convergents pro-caça i pro-correbous i no tenen remei.
Pili
Segur que el senglar fugia d'una batuda de caça. aquests animals no creuen a lo loco a no ser que tinguin a un desgraciat votant de VOX amb l'escopeta al darrere.