Torredembarra realitza, des de mitjans de març, el tractament contra les larves dels mosquits

L'objectiu és evitar la proliferació dels insectes amb l'arribada del bon temps

Torredembarra realitza, des de mitjans del passat mes de març, el tractament contra les larves de mosquits per tal d'evitar la seva proliferació amb l'arribada del bon temps. Des del consistori informen que després d'unes setmanes de pluges abundants i amb un cap de setmana calorós per endavant, les condicions per la proliferació de mosquits són més favorables.

La Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra realitza, des de fa anys, els tractaments en punts habituals com ara les zones inundades de l'Espai d'Interès Natural (EIN) Muntanyans i passos de persones, vehicles i pluvials sota la via d'aquest espai. També a altres zones on habitualment s'acumula aigua, com ara el final de la Rasa (al costat de Cal Bofill), els voltants de la Roca Foradada o pluvials del carrer de la Martineta, entre d'altres. Durant el període de confinament a causa de la Covid-19, l'Ajuntament informa que els treballs no s'han aturat

Torredembarra assegura que, tot i ser una primavera molt plujosa, fins ara només s'han arribat a observar algunes larves la quarta setmana del mes de març i la primera setmana d'abril en alguna zona inundada propera a Creixell, així com a zones fora dels Muntanyans, que no van arribar a adults després del tractament. En la resta d'inspeccions que es duen a terme cada dilluns, no s'han tornat a observar presència de larves, ja que si la temperatura és baixa després de la pluja i s'ha efectuat el tractament, les larves desapareixen

El servei, que es du a terme amb productes especials en la zona humida protegida dels Muntanyans i amb els biocides habituals en la resta de zones, es realitzarà amb tota normalitat i, com altres anys, s'espera tenir controlada la població per evitar les molèsties a la ciutadania. També com en altres temporades, els operaris de brigada ambiental duran a terme les comprovacions visuals setmanals per determinar la presència o absència de larves prèvia a l'aplicació dels productes per part de l'empresa contractada.

"Torredembarra anuncia novetats per frenar la crisi econòmica de la Covid-19" "El municipi de Tarragona que començarà a vigilar els ciutadans amb un dron"