Torredembarra vota aquest dijous les ordenances fiscals per al 2020

És el punt més destacat del ple ordinari d'aquest dijous
Imatge d'un ple de l'actual mandat a l'Ajuntament de Torredembarra. | Gerard Recasens

Torredembarra celebra aquest dijous, 17 d'octubre, el ple ordinari del mes d'octubre, on l'aprovació de les taxes i impostos per a l'any 2020 —les ordenances fiscals— serà el punt més destacat. L’equip de govern municipal d'ERC, que compta amb majoria absoluta, en proposa una congelació. D’aquesta manera, els principals impostos i taxes que afecten la majoria de la ciutadania no s’incrementaran.

Igual que l’any 2019, ni l’IBI, ni la recollida d’escombraries, ni el subministrament d’aigua, ni l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, entre d’altres, veuran incrementat el seu preu. El govern manté les premissa de «prudència quant a la despesa» i, per tant, no es planteja cap augment de la pressió fiscal.

Es faran set modificacions d'ordenances fiscals

El regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha explicat que la major part de les modificacions d’ordenances previstes per al 2020 —un total de set— són «ajustaments tècnics que preveuen dur a terme actualitzacions d’acord amb canvis en les normatives o adequar-les al que ja s’està duent a terme en d’altres administracions».

En aquesta línia, es preveuen diferents modificacions en l’ordenança de l’IBI; en la plusvàlua; en la prestació del servei de gestió de residus municipals; en l’expedició de documents; en la prestació de serveis al cementiri; en la d’aprofitament especial del domini públic local, i en la d’activitats. En aquesta darrera, entre altres qüestions es proposa una rebaixa, passant de 600 a 500 euros, de les tarifes dels tràmits per iniciar o modificar substancialment activitats de comerç en locals comercials amb una superfície de 120,1 m2 a 799,9 metres quadrats; i per inici o modificació substancial d’activitats amb una superfície de fins a 500 metres quadrats.

El ple sortejarà les meses electorals pel 10-N i debatrà una moció de Ciutadans

Aquestes propostes es tractaran en el ple ordinari que tindrà lloc aquest dijous, 17 d’octubre, a les sis de la tarda. La sessió arrencarà amb el sorteig dels integrants de les meses electorals de cara a les eleccions generals del proper 10 de novembre. 

Tràmits a banda, es debatran les renovacions de les comissions d'estudi del reglament del cementiri i l'ordenança reguladora de l'administració electrònica; s'iniciaran els tràmits per crear un reglament de règim intern a l'Escola Municipal d'Adults i es resoldrà la impugnació de l'exedil de la CUP, Toni Sacristan, sobre les retribucions aprovades per als càrrecs electes del consistori.

També es portarà a debat la modificació de l’ordenança reguladora dels preus públics que comportarà l’aprovació d’un preu públic d’un euro per a les activitats infantils emmarcades dins d’una fira, canvis de redactat en la de preus de l’Escola d’Adults i d’ubicació dels preus de les fotocòpies. Pel que fa a mocions polítiques, en aquesta sessió només se'n debatrà una: la presenta Ciutadans, per instar a la «dinamització del comerç local».

"🔴 Altafulla i Torredembarra voten «per l'amnistia dels presos»" "❗ Torra visita Forcadell a Mas d'Enric: està ferma però «indignada»"