Tots els actes de la Festa Major de Santa Rosalia de Torredembarra

Entre el 25 d'agost i el 5 de setembre, la programació de la Festa Major de Santa Rosalia ofereix actes variats

Torredembarra espera aquest cap de setmana per encetar la Festa Major de Santa Rosalia, que començarà el dissabte dia 25 i finalitzarà el dia 5 de setembre. En aquesta edició, entre els actes de la programació,  destaca la novetat de la presentació de la Virgilieta, un nou animal de foc de seguici festiu, i la celebració del seixantè aniversari del Ball de Gegants.

El programa d’actes, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra,  comptarà amb un ampli ventall de propostes,  des del tradicional patrimoni festiu de la vila amb cercaviles, correfocs, balls parlats o castells, fins a sopars populars, concerts i activitats d’oci per a totes les edats.

El primer cap de setmana de la Festa Major

La Festa musical alternativa del dissabte 25 d'agost, l'únic acte del dia, a la plaça del Castell, serà l'encarregada d'encetar la Festa Major. El diumenge durant tot el matí, tindrà lloc l'Open Domino Santa Rosalia al casal municipal, així com el tradicional lliurament de dots a la sala noble del Patronat Antoni Roig, a les dotze del migdia. A la tarda, se celebrarà l'onzena edició Trobada de Ball Country.

Els actes intersetmanals

El dimecres continuaran les activitats de la programació, amb el concert de música infantil del grup The Penguins. L'endemà, dijous 30 d'agost, la plaça de l'Escorxador acollirà un altre espectacle infantil, en aquest cas de contes teatralitzats. A dos quarts de nou del vespre, arribaran les actuacions musicals de cinc artistes i agrupacions musicals, enter ells el Cor de l'Associació Cultural Andaluza de Torredembarra o Carmen Sayago.

Divendres 31 d'agost, inauguració de la Festa Major

A les sis de la tarda, el Ball de Diables organitzarà, un any més, el Joc del Quinto. Més tard, es presentaran els postres dels Gegants amb motiu del seu seixantè aniversari. A dos quarts de nou, arribarà l'hora d'inaugurar la Festa Major amb la tronada i el pregó, a càrrec dels Gegants Joan i Rosalia. A continuació, els Nois de la Torre oferiran en públic un assaig, i per acabar la nit, se celebrarà el tradicional sopar popular, amenitzat per la música dels DJ's.

Dissabte 1 de setembre, presentació de la Virgilieta

Després de la festa del dia anterior, a la una del migdia, els Diables ofereixen un vermut amenitzat per la música del grup Julivert,  a la plaça de la Vila. Al vespre, aprofitant la trobada de gegants, es farà la presentació del nou element festiu del Seguici Popular, la Virgilieta. A continuació, hi haurà un correfoc infantil, i en acabar, la plaça del Castell acollirà un concert de rumba catalana, amb el grup Ai Ai Ai.

3de9f de la Jove de Tarragona a la diada del Quadre de l'any passat
3de9f de la Jove de Tarragona a la diada del Quadre de l'any passat | Gerard Recasens

 

Diumenge 2 de setembre, diada castellera

La música despertarà, de bon matí, a la Torre, amb les matinades, que recorreran els carrers del poble des de la plaça de la Vila. Al migdia se celebrarà la Diada Castellera, i a la tarda continuarà la cultura popular, amb la cercavila i el ball parlat del Ball de Diables Infantil. Més tard, al Bar la Traviesa, hi haurà concerts, i a la nit, la desvetlla dels Gegants, que anirà des de la plaça del Castell fins a la Fundació Pere Badia.

Dilluns 3 de setembre, cultura popular i música

La darrera setmana de Festa Major començarà amb la crida a la Festa, el tritlleig de campanes i l'esclat dels dotze morterets a la plaça del Castell, i tot seguit la cercavila del Seguici Popular infantil. A la tarda, es repetirà la cercavila, però en aquest cas de tots els elements festius. A la nit, l'Orquestra Costa Brava actuarà al Ball de Festa Major, i mentrestant Miquel del Roig, el grup Tapeo Sound System i la Xaranga Bandsonats actuaran en un concert que és un dels plats forts de la programació.

Dimarts 4 de setembre, Santa Rosalia

A les vuit del matí del dia de la patrona, tornen les matinades. Dues hores i mitja més tard, se celebrarà l'Eucaristia solemne i la veneració de la relíquia de Santa Rosalia, i la posterior ofrena floral. Un cop finalitzada la cerimònia, els elements del seguici faran el lluïment i es farà el Ball Parlat dels Diables. A la tarda, el Ball de Serrallonga farà el mateix, i tornarà a sortir al carrer el Seguici Popular. L'endemà, diumenge, acabarà la Festa Major amb l'eucaristia solemne en honor de Sant Adrià, copatró de Torredembarra.

Cliqueu en aquest enllaç per accedir al programa de la Festa Major.