Les treballadores de la llar d'infants de Creixell segueixen sense cobrar

L'alcalde Llopart es compromet a una reunió entre totes les parts
El ple de Creixell, reunit en la sessió d'aquest dijous, 22 de novembre. | Gerard Recasens

 

El ple ordinari de novembre de l'Ajuntament de Creixell es va resoldre, aquest dijous 22 de novembre, sense cap mena de fet destacable. Va ser just en aixecar-se la sessió quan un col·lectiu de treballadors de la llar d'infants, tancada des de fa un any i mig, va demanar a l'alcalde Jordi Llopart (PDECat) explicacions sobre els pagaments que han de rebre per les nòmines que tenen encara pendents de cobrar. Pares, canalla i plantilla de l'antiga llar omplien les cadires del públic del saló plenari.

Tal com va explicar BaixGaiàDiari.cat, des del passat mes d'agost, l'Ajuntament de Creixell està condemnat a pagar aquestes retribucions pendents a tots els treballadors de la llar, després de dues sentències judicials que així ho resolen. En un dels casos, el consistori va reclamar documentació als treballadors afectats. «Està presentada des de fa dos mesos i volem saber per què encara no hem cobrat res», reclamava des del públic una de les antigues treballadores de la llar.

Creixell no pagarà «fins que no disposi d'una ordre»

L'alcalde Llopart va ser clar en resoldre els dubtes de la plantilla. El batlle creixellenc espera, segons va dir, una instància per part de l'advocat de les treballadores que doni el vistiplau al pagament. «Com que no disposo d'aquest dictamen, no puc pagar per ara», va dir Llopart, que va insistir en diverses ocasions que «els diners i la voluntat hi són, però ens volem assegurar que el pagament que ens toca fer el fem bé».

Una de les treballadores de la llar va insistir que no tenien constància de la necessitat de la instància de què parlava l'alcalde. «Fa mesos que esperem que ens paguin les nòmines pendents, ja tenen tota la documentació i els càlculs fets, per què no cobrem?», va preguntar. També es van poder sentir les veus d'alguns pares, en defensa de l'antiga plantilla. L'alcalde, però, va reiterar que es limitava a «seguir el que ens diu el nostre advocat».

Una reunió entre totes les parts implicades en el cas de la llar d'infants de Creixell

Després de la insistència de molts pares d'alumnes i de diversos regidors de l'oposició, com Pedro José Martínez (PP) o Juan Miguel Teruel (ICV), l'alcalde Jordi Llopart es va comprometre a convocar una reunió entre les parts implicades, amb els advocats i amb les antigues treballadores de la llar. Segons les paraules de Llopart, la reunió s'intentarà celebrar la setmana que ve.

Pel que fa a la resta del ple, amb l'absència de la socialista Montserrat Muñoz i de la popular María Dolores Juncal, es va aprovar el compte final de l'exercici 2017 com a punt més destacat, així com diverses mocions, una d'elles presentada per ICV en nom de la CUP contra la violència de l'1-O; una altra per l'alliberament dels líders polítics del procés que fa més d'un any que són a la presó i una darrera contra la violència masclista.

"Torredembarra es rendeix a Llorenç, Suárez i Frutos" "ATENCIÓ: Detingut un home per abús sexual a una botiga de la Torre"