INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Un total de 81 treballs periodístics es presenten al Premi Mañé i Flaquer de Torredembarra

La gala d'entrega es farà dissabte al vespre, al Pati del Castell
Aquest dimarts s'han donat totes les dades de l'edició d'enguany dels premis, que s'entreguen aquest dissabte. | TarragonaDigital

 

 

La nova etapa del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer de Torredembarra comença amb bon peu. Un total de 81 treballs s'han presentat per optar a guanyar alguna de les tres categories dels guardons, que en aquesta vint-i-unena edició es converteixen en «els premis periodístics de referència al Camp de Tarragona», en paraules de la presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Coia Ballesté.

 

Un total de 81 premis presentats

En total, 16 treballs s'han presentat a la nova categoria 'Periodisme Camp de Tarragona', dotada amb 8.000 euros; 42 propostes a la de 'Periodisme Turístic', amb 6.000 euros de premi; i 23 a la categoria de 'Comunicació Local', amb 3.000 euros. La gala d'entrega es farà aquest dissabte, 30 de novembre, a les vuit del vespre al Pati del Castell de Torredembarra, en un acte que conduiran l'actor Fermí Fernández i el músic Roger Conesa, sota el guió de Marc Chornet i amb entrada lliure i gratuïta.

 

Uns premis periodístics de prestigi

«Volíem uns premis propis amb molt de prestigi, com els Pica d'Estats de Lleida o els Carles Rahola de Girona, i aprofitar el llegat del Premi Mañé i Flaquer  de Torredembarra ens ho ha permès», ha explicat aquest dimarts Ballesté. «La feina conjunta de l'Ajuntament de Torredembarra, Repsol i el Col·legi de Periodistes han permès l'impuls d'aquests guardons, amb el tret diferencial d'una molt bona dotació econòmica», ha apuntat Coia Ballesté.

 

Al seu torn, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra, Núria Batet, ha manifestat que «per la Torre és un orgull protagonitzar uns premis periodístics d'aquesta magnitud». «Amb aquest cartell de premis, reivindiquem el territori tant pel que fa a temàtiques com a l'hora de valorar els seus professionals», ha dit Batet, que ha recordat que «els premis Mañé i Flaquer, alhora, fan que recordem el nom d'aquest il·lustre periodista nascut a Torredembarra».

 

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, ha elogiat «la iniciativa brillant del Col·legi de Periodistes i la generositat de l'Ajuntament de Torredembarra». «Repsol està al costat de tot allò que dona eines a la societat, i sens dubte tenir bon periodisme i bons professionals hi contribueix», ha dit.

 

Dissabte es coneixeran els guanyadors

Dissabte, doncs, serà el torn per conèixer els vencedors d'aquests guardons periodístics. Dels treballs premiats i els seus guanyadors, se'n desconeix del tot cap pista. «Les deliberacions han estat molt apassionades i difícils, alhora que enriquidores, perquè la qualitat dels treballs presentats ha estat molt alta», ha desvelat Coia Ballesté. Dissabte, sabrem qui s'endú els grans premis periodístics del Camp de Tarragona.

Més notícies de la categoria Baix Gaià