Creixell troba un pou a la plaça Major mentre realitzava unes obres de remodelació

El pou es feia servir durant el segle XX per a l'estraperlo
El pou connecta amb les galeries subterrànies del nucli històric de Creixell | Ajuntament de Creixell
 

L'Ajuntament de Creixell ha trobat, a les obres de remodelació que s'estan duent a terme a la plaça Major, un pou que comunica amb les antigues galeries subterrànies que es troben sota els carrers del municipi, i que té una profunditat de 20 metres.

Aquestes galeries, segons ha explicat l'ajuntament, van ser usades durant el segle XIX i principis del segle XX pels contrabandistes que es dedicaven a l'estraperlo a Creixell. Posteriorment, durant la Guerra Civil Espanyola, van servir com a refugi de les bombes i obusos que es llençaven sobre la població.

El pou serà visible per al públic

Però, la constància de l'existència d'aquestes galeries és molt més antiga, ja que també s'ha pogut documentar que durant l'època medieval, les galeries i altres coves subterrànies servien per comunicar el Castell i les Torres de Defensa del nucli històric amb les sortides de Creixell, en direcció a l'avinguda Catalunya i la platja.

Tot i això, el consistori ha informat que aquesta troballa no afecta el desenvolupament de les obres de la plaça Major, ja que fa uns mesos, quan es va descobrir la volta  del pou, es va elaborar un pla per deixar-lo visible de cara al públic.

L'Ajuntament de Creixell ja s'ha posat en contacte amb el Departament de Cultura i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i pròximament anirà informant de l'evolució de la situació, des d'on es treballa conjuntament per poder fer visitables aquestes galeries subterrànies i que esdevinguin un atractiu turístic més.

"Entrades exhaurides: El festival Altacústic comença a sonar amb força a Altafulla" "Agenda: Maika Makovski, la següent convidada al Festival Roca Foradada"