La Junta Electoral dona 12 hores a l’Ajuntament del Catllar per treure la pancarta dels presos

La resolució es deriva d’una denúncia ciutadana pel cartell que penja de la façana del consistori

La Junta Electoral de zona de Tarragona dona dotze hores a l’Ajuntament del Catllar perquè retiri de la façana del consistori una pancarta que inclou la frase ‘Llibertat preses i presos polítics’ i un llaç groc imprès. Segons han explicat fonts de la Junta a l’ACN, la resolució es deriva d’una denúncia ciutadana amb motiu de les eleccions del 28 d’abril.

El compte enrere de les dotze hores començarà quan el consistori rebi la notificació, un fet que fins a la una de la tarda no s’havia produït, segons fonts municipals. L’alcalde del municipi és Joan Morlà, de la formació independent Units pel Catllar (Unicat) i designat cap de llista d'ERC a les municipals del 26 de maig.

La Junta Electoral del Vendrell, a punt de donar un altre avís a Creixell

D’altra banda, la Junta Electoral de zona del Vendrell ha rebut una queixa per la presència d’un llaç groc a la façana de l’Ajuntament de Creixell. L’òrgan ha demanat a la Policia Local que confirmi l’existència d’aquest element abans de prendre una decisió al respecte. L’alcalde de Creixell és Jordi Llopart, del PDeCAT. Ara per ara, les Juntes Electorals de Reus, Valls i Tortosa no han dictat cap resolució similar, segons han confirmat fonts d’aquests òrgans.

Tot just aquest dimarts, dia 19 de març, el grup municipal de Ciutadans a Torredembarra anunciava que denunciaria l'Ajuntament d'aquest municipi, governat per un pacte tripartit d'ERC, el PSC i Alternativa Baix Gaià, per haver penjat de nou la pancarta 'Llibertat presos polítics' a la façana del consistori. És previsible, doncs, que una vegada es faci efectiva la presentació d'aquesta denúncia, l'Ajuntament de la Torre pugui rebre també un requeriment per part de la seva Junta Electoral de zona, que també correspon al Vendrell.

També et pot interessar


Comentaris