Un vídeo de com van arrencar la pancarta dels presos de l'Ajuntament de la Torre

Els fets es van produir la matinada del 19 de juny

Des d'aquest cap de setmana, a les xarxes socials es pot veure el vídeo del moment en què un grup de persones arrenquen la pancarta 'Llibertat presos polítics' penjada a la façana de l'Ajuntament de Torredembarra. El 'Grupo de Liberación Penedés' ha penjat les imatges a través del seu compte de Twitter. S'hi pot veure un grup de quatre persones, actuant de nit, i arrencant la lona de la façana consistorial. Era la matinada del 19 de juny.

El Grupo de Liberación Penedés aplega persones amb l'objectiu, segons ells mateixos descriuen, d'«alliberar l'espai públic de simbologia totalitària i colpista». Als seus comptes a les xarxes s'hi poden observar imatges, vídeos i missatges contraris al procés independentista i aquesta, la de Torredembarra, és una de les accions que duen a terme per eliminar símbols independentistes als espais públics.

La pancarta dels presos, penjada a l'Ajuntament de la Torre

La pancarta 'Llibertat presos polítics' ha portat força cua els darrers mesos a Torredembarra. El ple ordinari del mes de març va aprovar per majoria absoluta penjar la lona a la façana del Castell. Setmanes després, el 13 d'abril, el govern municipal acomplia el mandat del ple, no sense polèmica dialèctica a la xarxa i als plenaris següents.

Dos mesos més tard, però, la pancarta 'Llibertat presos polítics' desapareixia. Era un dimarts —el dia 19 de juny— quan els primers treballadors en arribar al consistori descobrien que algú havia arrencat la lona de matinada. Ara, el vídeo sobre com ho van fer i quanta gent hi va participar és la peça que mancava al trencaclosques.

Del 19 de juny ençà, el govern local ja va deixar clar que restauraria la pancarta. El 5 de juliol, la lona amb el lema 'Llibertat presos polítics' tornava a lluir de nou al consistori. Ara, però, al tercer pis de l'Ajuntament, força menys a l'abast que la pancarta que van arrencar els membres del Grupo de Liberación Penedés.

El vídeo, amb centenars de reaccions

La piulada on es difon el vídeo es va fer el passat dissabte. Des de llavors, acumula centenars de retuits i 'likes' a Twitter, a més de comentaris apluandint l'acció.

"Milers de persones gaudeixen de l'Altacústic a Altafulla" "Núria Gómez: «Tinc il·lusió i hores per seguir liderant el PP a Torredembarra»"