Martí Carnicer, sortint del ple després d'haver-se aprovat el pressupost.

L'abstenció d'Araceli Bundó permet aprovar el pressupost del 2019 del Vendrell

Són els comptes que s'aproven més aviat d'aquest mandat que s'acaba

L'últim any del mandat 2015-2019 ha estat el que el govern municipal del Vendrell ha aconseguit aprovar inicialment el pressupost de manera més ràpida i senzilla. L'abstenció de l'exregidora de PxC Araceli Bundó, sumada als vots a favor dels dos regidors del PP, han permès que l'Ajuntament del Vendrell tingui ja en marxa el tràmit per aprovar el pressupost del 2019, quan encara no ha acabat el mes de gener.

Caldria remuntar-se a l'anterior mandat, amb un govern quadripartit amb una aclaparadora majoria de setze regidors, per trobar una situació similar. Martí Carnicer aconsegueix, doncs, el que volia. El maig plegarà com a alcalde amb els comptes aprovats i havent rebaixat substancialment el deute del consistori. En un mandat tan turbulent com l'actual, amb un govern en minoria i vuit partits al ple, el govern ha aconseguit tirar endavant tots els pressupostos amb pactes que han estat molt variats i que, tret de Som Poble i Sí Se Puede, ha comptat, almenys en una ocasió, amb vots a favor de tots els altres partits, ERC, PxC, PP i Cs.

Només ERC i Som Poble entren al debat

A més a més, en el ple d'aquest dimarts gairebé no hi va haver debat al voltant del pressupost, les xifres del qual havien estat presentades dos dies abans. Només Som Poble i ERC van voler entrar al cos a cos amb el govern. Eva Mata, per part dels republicans, va argumentar el seu no als comptes per assumptes com l'increment de l'IBI, la gestió de la recollida de residus o el fet que el govern «no es creu els pressupostos participatius».

Des de Som Poble van assegurar que les xifres que va donar Carnicer són un engany als ciutadans. Ruben Suan va reiterar que els comptes responen «als interessos d'empreses privades» i va puntualitzar que la reducció del deute «no l'ha aconseguit el govern, sinó els ciutadans del Vendrell amb el seu esforç». PxC, Cs, Sí Se Puede i Araceli Bundó van declinar prendre part al debat d'un pressupost que ara s'exposarà al públic abans de la seva aprovació definitiva. 

Araceli Bundó, al ple del Vendrell.
Araceli Bundó ocupant el seu nou lloc com a regidora no adscrita. | M.G.

 


Comentaris