Les entitats i els partits sobiranistes de Calafell faran un acte alternatiu per la Diada de Catalunya

ERC lamenta que el govern local no hagi preparat cap acte pel dia 11 de setembre

Polèmica a Calafell pels actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Diferents entitats, associacions i partits sobiranistes han anunciat que faran un acte alternatiu al que s'impulsa des de l'Ajuntament de Calafell. El motiu es deu al fet que el govern local «ha decidit unilateralment celebrar la Diada Nacional de Catalunya el dia 10 de setembre al vespre, sense consultar-ho ni amb els partits que també estan al consistori, ni amb l’opinió de la ciutadania», han explicat des d'ERC de Calafell.

ERC lamenta que l'Ajuntament no hagi preparat cap acte pel mateix dia 11, el dia que se celebra la festa nacional de Catalunya. Per aquest motiu, les entitats i els partits marcadament sobiranistes han decidit fer un acte a la plaça dels Països Catalans a les deu del matí, amb la tradicional ofrena floral al Monument als Presidents de la Generalitat i la lectura d'un manifest.

L'Ajuntament elimina l'acte del dia 11 al matí

Aquest és un acte que els últims anys s'ha fet el matí de l'11 de setembre, però que enguany el govern municipal ha traslladat al dia 10 de setembre a les 19.00 hores. Aquest canvi no ha estat ben vist per formacions com ERC o la CUP de Calafell, que han decidit mantenir l'acte el dia 11 al matí. En anys anteriors, l'Ajuntament de Calafell feia un acte institucional la tarda del dia 10 al Castell de Calafell i l'ofrena floral al Monument dels Presidents el matí del dia 11. Per aquest any, s'ha decidit només fer un sol acte el dia 10.

D'aquesta manera, Calafell celebrarà de forma separada la Diada Nacional de Catalunya, ja que alguns partits i entitats ja han avançat que no assistiran a l'acte del dia 10 com a protesta. El govern municipal de Calafell està integrat pel PSC, amb suports externs del PP i Podem, mentre que els partits sobiranistes ERC, la CUP i Sumem + es troben tots a l'oposició.


Comentaris