La Bisbal del Penedès presenta una Fira «diferent», sense paradetes, però amb espectacles de tota mena

Quim Masferré oferirà el seu espectacle 'Moltes gràcies'| 'Les Dones Sàvies', reinterpretada 48 anys després
Enguany no hi haurà paradetes a la Fira de la Bisbal del Penedès | Àngel Ullate

El primer diumenge d'octubre se celebra, any rere any, La Fira de la Bisbal del Penedès. Enguany, tot i la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus, el municipi penedesenc celebrarà una festa «diferent» i amb un programa d'actes adaptat als protocols de seguretat.


Habitualment, la festivitat compta amb la presència de botiguersestabliments locals i artesans, que munten les paradetes per mostrar la seva activitat. Es tracta d'una de les activitats més importants de la Fira, a banda dels espectacles i actuacions musicals, que aquest any no podrà veure la llum.


La regidoria de Cultura i Comerç ha decidit no muntar parades enguany. La seva regidora en cap, Judith Vidal, ha explicat que «Hem pensat que, per tal d'evitar aglomeracions i possibles riscos, és millor no muntar les parades. No obstant això, hem programat diverses actuacions adreçades als veïns les veïnes del municipi».


D'aquesta manera, els pròxims dies 3 i 4 d'octubre, els habitants de la Bisbal i tothom qui hi passi podrà gaudir de les activitats i espectacles que l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha preparat per a aquests dies.

Els espectacles de La Fira de la Bisbal 

Ricard Ferré i Enric Cambray presenten 'Les Dones Sàvies'

L'any 1972, a França, Molière i la Companyia del Rei van presentar una comèdia de costums amb un conflicte familiar, on es mostra l'afany de saber de les dones, mentre es ridiculitza la figura d'un poeta mediocre i fanfarró de l'època.

L'any 2019, a Catalunya, el mateix Molière i només dos actorsRicard Ferré i Enric Cambray, presenten la mateixa obra teatral, amb un embolic familiar on, a través d'un joc interpretatiu que trenca convencions, es ridiculitza als pedants d'avui dia.

Ricard Ferré i Enric Cambray reinterpreten la obra 'Les Dones Sàvies' | Cedida
 

Quim Masferrer arriba amb el seu espectacle 'Moltes gràcies'

El presentador d'un dels programes més exitosos de TV3 recorrerà els carrers de la Bisbal del Penedès amb el seu escenari sobre rodes, convidant a tots els veïns a pujar i explicar les seves històries, especialment a aquelles que s'hagin donat durant el període de confinament.

La Dama y los Vagabundos amb Uixi Amargós, David Palau i Nacho Romero

Els espectacles musicals tindran els seus protagonistes en Nacho Romero, cantautor i compositor barceloní, i David Palau, que és conegut com 'el guitarrista dels famosos', ja que ha estat el guitarrista predilecte de Joan Manuel Serrat, Sabina, Sergio Dalma, David Bisbal, Ana Torroja o Bobby Kimball.

A tots els espectacles s'hi sumarà també Ã€ngela Saumoy, que oferirà algunes de les seves peces d'artesania amb vidre, amb l'objectiu de vendre-les i destinar el 50% dels beneficis al Rebost Solidari, que setmana rere setmana entrega productes d’alimentació i primera necessitat a les famílies que ara no passen per un bon moment econòmic.

"Saint-Gobain: El reclam del comitè d'empresa per recol·locar tota la plantilla" "Acord tancat: Les primeres reaccions després de l'acord assolit a Saint Gobain"