Intens programa d'actes a l'Arboç per la Setmana Santa 2019

La Celebració Comunitària de la Reconciliació enceta els actes el pròxim dimarts

 

Vetlla del Sant Crist per part dels Pretorians Armats de l’Arboç. | S.Segura

 

L'Arboç enceta els actes de la Setmana Santa 2019 el pròxim dimarts 9 d'abril amb la Celebració Comunitària de la Reconciliació, que es fa a la parròquia a les set del vespre. El divendres 12 d'abril hi haurà la festivitat dels Dolors, a les vuit del vespre a la capella dels Dolors, amb una missa pels Confrares Difunts de l'any i el lliurament de medalles als nous Confrares. El Diumenge de Rams es farà, com és habitual, la benedicció dels Rams, a les 12.30 hores al Sagrat per, seguidament, fer l'Eucaristia de la Passió a la Parròquia.

 

Processó del Divendres Sant

Els actes passen al dimarts 16 d'abril, quan els joves de l'Arxiprestat faran un Via-Crucis a dos quarts de deu del vespre des de Llorenç del Penedès fins al Papiolet. Ja el 19 d'abril, Divendres Sant, arribarà el gruix d'actes, començant pel Via-Crucis de les vuit del matí, amb els Pretorians Armats de l’Arboç, que transcorrerà pels carrers de la vila. A les vuit del vespre, els solistes de la Coral Polifònica del Vendrell faran el cant 'Stabat Mater' a la parròquia. Després hi haurà la processó pels carrers del centre, que acabarà amb la representació de la Moixiganga de l'Arboç, a càrrec l’Elenc Artístic Arbocenc i que comptarà amb la participació del grup de grallers Els Cofins.

 

El Diumenge Sant, 21 d'abril, serà el dia del grup de Caramelles de l'Arboç, que cantaran l'Hospital de Sant Antoni Abat i, pels carrers de l'Arboç. Tots els actes estan organitzats per la Parròquia Sant Julià de l’Arboç, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, el Cos de Portants del Sant Crist i els Pretorians Armats de l’Arboç amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç. Podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.

 

280 alumnes veuen el documental '26 d'abril, Play Again'

Per altra banda, un total de 280 alumnes de tercer i quart d’ESO de l'Institut de l’Arboç van assistir el passat 29 de març a la projecció del documental '26 d'abril, Play Again', així com a la posterior xerrada amb el seu protagonista, Raúl Sánchez. És un documental que mira de reivindicar un esport lliure de violència, alhora que exposa un cas de superació personal en primera persona. Sánchez, que era davanter al club de futbol del Lloreda, va patir un cop de peu a l’esquena en un partit que el va deixar tetraplègic. El seu amic Guillermo Cruz va fer un documental sobre la seva història.

 

També et pot interessar: