Ajornen la declaració de l'alcalde de l'Arboç al jutjat del Vendrell

El TSJC confirma que la causa està oberta pels delictes de prevaricació, tràfic d'influències i falsedat documental
Joan Sans, en una imatge d'arxiu. | ACN

 

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, no declararà finalment aquest dijous 28 de març al Jutjat d'Instrucció número 9 del Vendrell, on estava citat. Tampoc ho farà l'altre investigat, que segons va apuntar ahir l'agència EFE és el cap de la policia local de l'Arboç. Segons s'ha informat des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la declaració s'ha suspès a petició de l'advocat dels dos investigats, i pròximament s'assenyalarà la nova data,

 

El TSJC també ha confirmat que el Jutjat d'Instrucció número 9 del Vendrell té obertes unes diligències contra Joan Sans i una segona persona arran d'una denúncia. Segons el tribunal català, la causa està oberta pels delictes de prevaricació, tràfic d'influències i falsedat documental. L'agència EFE va avançar ahir dimecres que el batlle i el cap de policia havien estat detinguts pels Mossos d'Esquadra, i que havien de passar a disposició judicial aquest dijous.

 

El PSC de l'Arboç dona suport a Sans

Fins ara no hi ha cap comunicat oficial de l'Ajuntament de l'Arboç o del mateix alcalde. Només el PSC de l'Arboç ha explicat a través de les xarxes socials que Joan Sans va ser «portat a declarar pels Mossos d'Esquadra» aquest dimecres, i que el mateix dia a la tarda ja estava «a casa, es troba bé i animat». En el comunicat, l'agrupació socialista de l’Arboç també li dona tot el seu «escalf», alhora que donen «les gràcies a totes aquelles persones que ens han donat el seu suport».

 

La investigació està relacionada amb una denúncia que va interposar un agent de la policia local de l'Arboç. Joan Sans va explicar, a principis del mes de febrer, que estava sent objecte d'una «persecució» per part d'un agent, que li havia posat un elevat nombre de multes els últims anys. L'agència EFE va apuntar que aquestes multes pujarien a prop de 2.000 euros. Arran d'aquesta denúncia, els Mossos d'Esquadra van fer el passat mes de gener uns registres a la comissaria de la policia de l'Arboç i a l'Ajuntament.