Salven un gos que estava atrapat a un portal des de feia tres dies al Penedès

El Seprona i Animal Rescue han treballat per alliberar l'animal

 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'associació Adopta Ladridos de Tarragona havia denunciat la situació que patia un gos, que feia tres dies que estava atrapat a un portal d'una casa de la Bisbal del Penedès, a la urbanització de l'Esplai. El gos estava tancat en un espai reduït entre la reixa i la porta d'entrada a la casa, i es desconeixen els motius pels quals havia quedat atrapat en aquest lloc.

La tasca de denúncia de l'associació ha donat els seus fruits, i aquest dijous al migdia han aconseguit alliberar-lo. A la zona s'hi han presentat membres del Seprona de la Guàrdia Civil i de l'entitat Animal Rescue. Veïns de la zona havien explicat a l'associació que el gos «no parava de plorar», ja que feia tres dies que estava passant fred i pràcticament no es podia moure.

El gos no té xip ni està censat

També s'havia intentat trobar els propietaris de l'habitatge, ja que la reixa estava tancada amb clau. Des de l'Ajuntament de la Bisbal han explicat que estaven mirant de contactar amb els propietaris, ja que no podien accedir a un habitatge privat. Al lloc dels fets també hi havia anat l'entitat Animal Rescue, que havien comprovat l'estat del gos i havien verificat que no té xip. 

Des de l'Ajuntament de la Bisbal han confirmat que el gos no està censat i no disposa de xip, i han avançat que emprendran «les accions legals oportunes contra els propietaris de l’habitatge per les condicions en les quals es trobava l’animal». El gos ha quedat alliberat als terrenys de la finca, però com que l’Ajuntament no pot accedir a una propietat privada, un cop es disposi de l’acta redactada pel Seprona, des del consistori demanaran autorització judicial per poder accedir a la finca i entregar l’animal a una protectora. Mentrestant, l'Ajuntament de la Bisbal proveirà d’aliments i aigua el gos.