L'Ajuntament de l'Arboç.

L'Ajuntament de l'Arboç recupera els pressupostos participatius

Fins al 12 d'abril es poden fer arribar les propostes al consistori

L'Ajuntament de l'Arboç ha posat en marxa els pressupostos participatius del 2021, en el que suposa la quarta edició d'aquesta iniciativa. El consistori recupera una proposta que el passat any 2020 es va haver de suspendre, ja que la partida prevista es va destinar de forma extraordinària a pal·liar els efectes socials, sanitaris i econòmics del coronavirus.

Aquest 2021, l'Ajuntament posa en mans de la població el destí de 50.000 euros del pressupost municipal, que aquest cop es divideixen en les propostes per al nucli antic (20.000 euros) i les propostes per a la resta del municipi (30.000 euros).

Presentació de propostes

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La primera fase és la presentació de propostes per part dels veïns, que comença el 22 de març i finalitza 12 d'abril. Les propostes es poden presentar a través d'aquest enllaç o mitjançant les butlletes en paper que es repartiran a domicili els pròxims dies, i que podran ser dipositades en qualsevol de les bústies habilitades a tal efecte a l'Ajuntament, la Casa de Cultura o la Biblioteca.

El regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, remarca que aquesta iniciativa representa «l'eix troncal de les polítiques de participació d'aquest equip de govern», amb l'objectiu d'acostar «la governança municipal a la ciutadania arbocenca». L'última edició va tenir com a proposta guanyadora la reforma de l'Arbosense, una actuació que es va retardar per la pandèmia, però que el consistori preveu que es dugui a terme «en els pròxims mesos».