Els multicinemes MCB de Calafell.

L'Ajuntament de Calafell declara d'interès social els multicinemes del municipi

La mesura permetrà que les sales tinguin una bonificació del 95% de l'IBI

L'Ajuntament de Calafell ha decidit declarar d'interès social els cinemes del municipi, una mesura que comporta la concessió d'una bonificació del 95% de l'Impost de Béns Immobles (IBI). Aquesta decisió s'ha pres per unanimitat amb l'objectiu de garantir la continuïtat de les sales de cinema, molt amenaçades per les dificultats econòmiques que la pandèmia està deixant a tot el sector cultural.

Amb aquesta ajuda, el consistori espera que es pugui garantir la supervivència de l'equipament i els llocs de treball. A canvi, l'empresa MCB Cinemas Calafell SL, que gestiona les sales, i l'Ajuntament signaran un acord de col·laboració perquè les sales acullin activitats culturals municipals i hi hagi un punt d'atenció ciutadana al vestíbul.

Inaugurats fa vint anys

Els multicinemes de Calafell —un complex de vuit sales— es van inaugurar fa vint anys a la zona comercial del Mas Mel. Els diferents tancaments i les limitacions d'aforament decretats aquest any per la pandèmia de la Covid han portat l'empresa a una situació límit. Des del consistori han defensat l'acord perquè aquesta «és l'única empresa que ofereix el servei de sales de cinema al municipi, contribuint a la difusió de la cultura cinematogràfica» i «donant feina especialment a persones joves residents al municipi».