El regidor de Ciutadans de Calafell Javier Álvarez, a l'esquerra de la imatge.

L'Ajuntament de Calafell denunciarà el regidor que va insultar els musulmans

Els serveis jurídics veuen un possible delicte d'odi i ofensa als sentiments religiosos

L'Ajuntament de Calafell ha informat que presentarà una denúncia als tribunals contra el regidor Javier Álvarez Laperal «per les manifestacions xenòfobes que va fer a les xarxes socials». Álvarez, que formava part del grup municipal de Ciutadans, va enviar «a la merda» a tots aquells «que resen a Al·là», en referència a una notícia sobre la celebració del ramadà.

La decisió de denunciar el regidor ha estat subscrita per tots els grups municipals del consistori, inclòs el grup de Ciutadans. De fet, el partit li va obrir un expedient disciplinari per aquest fet i li va reclamar l'acta de regidor. En un comunicat, Álvarez va anunciar que deixava la formació taronja, tot i que mostrava la seva intenció de seguir al consistori, treballant «pel bé del municipi i els seus veïns». El regidor també va demanar disculpes a la comunitat musulmana, i va atribuir els seus insults a «un moment de 'calentón'».  

Possibles delictes d'odi i d'ofensa als sentiments religiosos

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El consistori havia encarregat un informe als serveis jurídics, que han determinat que les paraules d'Álvarez poden ser constitutives d'un delicte d'odi i d'un altre d'ofensa als sentiments religiosos. Des de l'Ajuntament afegeixen que també es denunciaran altres comentaris fets a les xarxes socials pel mateix regidor, en els quals «titllava d'assassines les persones d'ideologia comunista i socialista».