L'Ajuntament de Calafell ja té finançament per adquirir part de l'edifici de la Cooperativa Agrícola

Es convertirà en un centre d'interpretació del món agrari i del vi
L'Ajuntament adquirirà part de les instal·lacions de la Cooperativa de Calafell. | Ajuntament de Calafell
 

L'Ajuntament de Calafell ja disposa del finançament per adquirir una part de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, que passaran a ser un equipament públic. L'operació, que es va anunciar el passat novembre, suposarà que el consistori pagui 252.744 euros per rebre 1.700 metres quadrats d'instal·lacions, en les quals està previst que s'hi faci un centre d'interpretació del món agrari i un centre cívic. Per la seva banda, la Cooperativa es garanteix la seva viabilitat futura.

Lloguer amb opció de compra

Tot i que les negociacions estan molt avançades, encara no s'han tancat. Des de l'Ajuntament han avançat que l'operació serà mitjançant un lloguer amb opció de compra, per una quantitat d'anys encara per tancar, però que podria ser de quinze o més. Amb tot, el consistori ja disposa dels diners per signar el conveni tan bon punt hi hagi l'acord definitiu.

Al ple d'aquest dimarts 30 de juny s'ha aprovat la modificació pressupostària per un import de 252.744 euros, amb el qual es cobrirà aquesta part inicial de l'operació. L'Ajuntament va dir el passat novembre que es destinaria prop d'un milió d'euros a adequar les instal·lacions del Passeig de la Unió. Una part serà un centre cívic per a les entitats, i l'altra serà per fer un centre d'interpretació del món agrari, similar al que es va fer amb la Confraria de Pescadors.

La Cooperativa, per la seva banda, mantindrà una part de l'actual agrobotiga, així com la zona d'operacions on es porten les collites, on hi ha un magatzem, el moll de descàrrega del raïm i la bàscula. Així, podrà seguir mantenint la seva activitat.

"'L'Arboç es mou' potencia les activitats esportives a l'aire lliure" "La coneguda entitat centenària de Calafell que està en perill de desaparèixer"