Els regidors de Calafell, en una reunió telemàtica.

L'Ajuntament de Calafell celebrarà els plens en format virtual

S'aprovarà un reglament per poder fer sessions telemàtiques

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que celebrarà els pròxims plens municipals de forma virtual, després que aquest dimarts s'hagin completat les proves per testar aquesta modalitat. Aquest dijous 2 d'abril ja farà el primer ple en aquest format, que servirà precisament per aprovar el reglament mitjançant el qual es regiran aquestes sessions telemàtiques. El consistori també preveu fer les sessions dels diferents òrgans de govern de la mateixa manera.

Les proves que s'han fet aquests dies han estat necessàries perquè, per tenir validesa legal, aquestes sessions de ple virtual han de complir amb diverses normes tècniques. Una d'elles és que es garanteixi que les persones que voten són realment regidors del consistori, o que les votacions no s'interrompin per alguna fallada en la transmissió. Calafell va celebrar l'últim ple el passat 12 de març, ja sense la presència de públic.

Donació de 500 màscares

Per altra banda, la solidaritat de les diferents empreses es manté viva en aquestes setmanes de confinament per contenir la propagació del coronavirus. L'Ajuntament de Calafell ha agraït aquest dimarts 31 de març el donatiu de 500 màscares que ha fet l'empresa local Triturados Zamuu. Es tracta de màscares homologades i certificades, de tres capes i hipoal·lèrgiques, que aniran destinades al personal del centre de dia de la Masia de la Sínia.

També l'empresa calafellenca Serveis AgrOlià, que es dedica a les fumigacions agrícoles, ha posat el seu gra de sorra ajudant a desinfectar els carrers del municipi. L'Ajuntament ha agraït la seva tasca, i ha remarcat que ho ha fet de forma desinteressada i coordinadament amb els serveis de neteja municipals.