Recollida porta a porta al Vendrell.

L'Ajuntament del Vendrell considera que la recollida porta a porta ha començat «amb molt bon peu»

El Nou Vendrell, Sant Vicenç de Calders i Torreblanca són els nuclis on ja funciona el nou model

L'Ajuntament del Vendrell ha fet un primer balanç del nou model de recollida de residus porta a porta que s'ha començat a aplicar en tres nuclis del municipi. Des del passat 15 de novembre, el Nou Vendrell, Sant Vicenç de Calders i Torreblanca fan la recollida porta a porta, un model amb el qual es vol incrementar el reciclatge i la recollida selectiva al municipi.

Després de quinze dies, el consistori considera que l'arrencada del porta a porta s'ha fet «amb molt bon peu» i demostrant «que és un model eficient». La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, i l'alcalde, Kenneth Martínez, han comparegut aquest dimecres 2 de desembre per aportar dades de les dues primeres setmanes de funcionament del nou model. Aquestes marquen que l'índex de recollida s'ha mantingut en el 80% durant les dues setmanes, amb una participació del 76% dels habitatges.

Superant el 60% fixat

Des del consistori recorden que l'objectiu d'implementar aquest model és fer créixer la recollida selectiva fins al 60% —a tot el municipi està al voltant del 25%— amb la qual cosa la xifra del 80% és molt bona. Durant aquests primers dies també s'han estat resolent diferents incidències que s'han detectat, per garantir un òptim funcionament del servei. Per aquest motiu, el procés de canvi s'està fent amb un gran acompanyament de tècnics i educadors.

Núria Rovira ha assegurat que, tot i que cada dia es vigila que no hi hagi abocaments al carrer, amb el nou model s'ha demostrat «que el civisme al carrer és més gran i que s'està aconseguint una qualitat urbana més gran». El Vendrell pretén estendre aquest canvi de model a tots els nuclis del municipi durant l'any 2021, després de constatar que el model de contenidors «està esgotat».


Comentaris