L'Escola de Música Pau Casals del Vendrell.

L'Ajuntament del Vendrell porta a la Fiscalia el cas de l'Escola de Música

Els serveis jurídics municipals conclouen que cal fer aquest pas

L'Ajuntament del Vendrell ha pres la decisió d'enviar els expedients administratius referents al contracte de l'Escola Municipal de Música Pau Casals a la Fiscalia, després que així ho hagin aconsellat els serveis jurídics municipals. Al ple del passat 27 de desembre, l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va avançar que havia demanat als serveis jurídics fer un informe sobre aquest tema per tal de determinar si se'n podien derivar responsabilitats

A l'informe que han elaborat, els serveis jurídics de la casa es decanten per posar en coneixement del Ministeri Fiscal tots els fets relatius a la modificació del contracte de l'Escola de Música de l'any 2010, que hagués pogut comportar un sobrecost de 30 milions d'euros per l'Ajuntament. Des del consistori han confirmat en una nota enviada als mitjans que els expedients es remetran per «determinar, si escau, les possibles responsabilitats».

Un contracte que hagués pogut costar un sobrecost de 30 milions d'euros

Aquesta decisió arriba dues setmanes després que el ple de l'Ajuntament donés llum verda a pagar una indemnització de 2,5 milions d'euros a favor de la mercantil Escola de Música i Auditori Plaça Tívoli SL, corresponent a les obres i altres elements executats en virtut del projecte complementari del 2010. Aquest pagament es va fer després d'haver anul·lat la revisió del contracte, mesura que havia estat recorreguda per l'empresa als tribunals.

Amb l'acord arribat entre les diferents parts, es tancava el litigi judicial i es donava per anul·lat el contracte revisat del 2010, de manera que es tornava al contracte original del 2006. Al ple, diversos partits de l'oposició, com ERC-Som Poble o Pel Vendrell Primàries, van demanar que es portés tota la informació a la Fiscalia, per determinar si s'estava davant d'un possible cas de corrupció. En aquell moment, el govern va votar en contra de portar-ho ja a la Fiscalia, però ara ha decidit fer el pas un cop s'han pronunciat els serveis jurídics.


Comentaris