Un cotxe patrulla de la Policia Local del Vendrell

L'Ajuntament del Vendrell nega que hi hagi hagut un increment de delictes l'últim any

La regidora de Governació assegura que les infraccions penals i els furts han baixat

Una cosa és «la sensació que pot tenir la gent» i l'altra són «les dades objectives» que s'han donat. Aquesta ha estat l'explicació que ha ofert la regidora de Governació de l'Ajuntament del Vendrell, Mari Luz Ramírez, en una roda de premsa en què s'han repassat les dades dels delictes que la capital del Baix Penedès ha registrat l'últim any. Segons Ramírez, les xifres indiquen que hi ha hagut menys infraccions penals i menys furts durant l'últim any.

Així, segons les dades facilitades pel cos de la policia local, entre el juliol del 2019 i el juny del 2020 s'han registrat un 9% menys d'infraccions penals al Vendrell en comparació amb un any enrere. També han caigut un 15% els furts, un 12% els delictes contra el patrimoni i un 3% els que estan relacionats amb la seguretat viària. Per contra, han crescut un 7% les detencions.

 

Dades condicionades pel confinament

Totes aquestes xifres han portat a Ramírez a assegurar que les dades estan «estabilitzades» i amb una tendència a la disminució. Tot i això, cal tenir en compte que són dades que només arriben fins al mes de juny del 2020, i que es veuen condicionades pels gairebé tres mesos de confinament que hi va haver entre el març i el juny. Tampoc no inclouen l'onada de robatoris que hi ha hagut aquest juliol i agost al centre del municipi.

La regidora també ha fet menció als abocaments de residus al carrer, que van ser molt notoris a principis de l'estiu, assegurant que va ser un increment molt gran «que hi va haver durant dues setmanes que va desbordar el servei, però que ara ja s'ha posat al dia». Per altra banda, i respecte a les noves directrius de Sanitat sobre el fet de fumar a la via pública, Ramírez ha demanat «responsabilitat» als veïns per complir les indicacions.


Comentaris