ALERTA

Un detingut al Vendrell per un possible cas de violència masclista

L'Ajuntament del Vendrell veu opcions de fer un Institut Escola a Coma-ruga

S'hauria de reconvertir un dels dos centres de primària que hi ha al nucli
Entrada del CEIP Pla de Mar del Vendrell. | Street View

 

El regidor d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, ha apuntat aquest divendres al matí que hi ha «una finestra d'oportunitat» per poder tenir un Institut Escola a la zona de Coma-ruga. Aquesta és una petició que s'ha fet les últimes setmanes per part de veïns d'aquest nucli vendrellenc, a través d'una iniciativa que ha permès recollir 679 signatures demanant que les platges del municipi disposin d'un centre d'ensenyament de secundària

 

Martínez ha fet referència a «l'aposta dels nous responsables d'Ensenyament de la Generalitat pels Instituts Escoles», que es va traduir en l'anunci fa un mes de diversos projectes d'aquesta mena que es posaran en marxa el curs vinent, entre ells el del centre Teresina Martorell del Vendrell. El regidor d'Educació creu que això obre la porta a fer un Institut Escola a Coma-ruga, en alguna de les dues escoles de primària que ja hi ha, el Pla de Mar i els Secallets.

 

Amb dues línies i 50 o 60 alumnes per promoció 

«Per volum d'alumnes, no és viable un Institut sol a les platges, ja que s'haurien d'omplir tres o quatre línies per curs, el que vol dir entre 90 i 120 alumnes per promoció», ha explicat Martínez. En canvi, amb un Institut Escola, el nombre de línies es redueix, fins a les dues per curs, amb entre 50 o 60 alumnes per promoció. Aquestes són xifres més adequades al nombre d'alumnes que surten cada any de les dues escoles de primària de Coma-ruga per fer secundària.

 

Martínez ha afegit que aquest és un assumpte «recurrent» que sempre ha estat sobre la taula en les converses amb els Serveis Territorials d'Ensenyament de Tarragona, però que no es podia dur a terme perquè la línia de la Generalitat els últims anys era no fer aquest tipus de centres. Ara, els nous responsables sí que aposten pels Instituts Escola, amb el qual l'opció sembla més possible. Tot i això, serà la Generalitat qui tindrà l'última paraula. Kenneth Martínez ha explicat que qualsevol de les dues escoles de primària de Coma-ruga pot acollir aquest projecte, «ja que ara mateix estan per sota de la seva capacitat i hi ha espais buits». Tot i això, s'hauria de fer alguna ampliació.