Cent mil euros d'ajuts per a diferents entitats socials del Penedès

La Fundació Pinnae dona 100.000 euros a sis entitats del territori

La Fundació Pinnae ha donat a conèixer les entitats guanyadores de la convocatòria d'ajuts d'aquest 2018 d'impuls social per al territori. Aquestes ajudes estan obertes a totes aquelles entitats i projectes d'ajuda destinats a les persones i col·lectius més vulnerables i que es desenvolupin a les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. Aquest any s'han recollit un total de 40 projectes, duts a terme per 36 entitats de la Vegueria del Penedès.

 

Amb l'ajuda i l'assessorament de la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Pinnae ha fet l'avaluació final dels projectes, seguint uns criteris i requisits centrats en la viabilitat tècnica, la capacitat de treballar en xarxa, la viabilitat econòmica i la difusió. La convocatòria té una dotació econòmica total de 100.000 euros, que es repartiran entre les sis entitats que han estat seleccionades com a guanyadores.

 

Fundació Amics de la Gent Gran

Entre elles n'hi ha una que operarà al Baix Penedès, la Fundació Amics de la Gent Gran, que treballa per acompanyar a les persones grans que pateixen soledat, promocionant la socialització i la sensibilització de la societat envers aquest problema. Aquest és un projecte que es desenvoluparà tant al Baix Penedès com al Garraf. Les altres entitats premiades són l'Associació ActivaMent Delegació Garraf-Penedès, la Fundació Mas Albornà, l'Associació Salut Mental Catalunya Anoia, la Fundació l’Espiga, i ACTUA SCCL.

 

La majoria dels projectes rebuts han estat de mida petita i mitjana, fet que segons la Fundació Pinnae ha atorgat a la convocatòria «una visió de la realitat social del nostre entorn». L'àmbit dels projectes que es buscaven se situaven al voltant de la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats sòcio-educatives. Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, ha apuntat que la convocatòria es mantindrà els anys pròxims, amb la voluntat de reforçar el compromís adquirit amb el teixit social de la Vegueria del Penedès amb la intenció de donar resposta als reptes socials que sovint són poc visibilitzats.