L'ADF i José Fuentes, els Albinyanencs de l'Any 2018

Han rebut una peça de ceràmica de Roser Oter
Un instant de la gala de l'Albinyanenc de l'Any 2018. | Ajuntament d'Albinyana

 

Albinyana va celebrar el passat dissabte la gala per escollir els Albinyanencs de l'Any 2018, que es va celebrar a la Societat Recreativa. Els premis es reparteixen en dues categories, la de les entitats i la de les persones individuals. En el primer apartat, el premi va anar a parar a la secció local de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Clot de Bou, mentre que en l'apartat individual, el reconeixement ha estat per José Fuentes Villas, conegut com el José de la Brigada. Van rebre una peça de ceràmica de Roser Oter.

Aquest any s'ha seguit el mateix sistema que el passat 2017. A finals de novembre, les entitats del municipi feien una proposta en cadascuna de les dues categories. Van ser les mateixes entitats les que després van escollir, de manera democràtica, la persona i l'entitat que volien distingir. Així, hi han pres part l'Agrupació Recreativa Les Peces, el Club Poliesportiu Les Peces, la Societat de Caçadors, l'ADF, Càritas, l'AMPA de l'escola Joan Perucho, el Carnaval d'Albinyana, l'Associació dels Tres Tombs, l'Associació de Veïns de la Papiola, la Societat Recreativa d'Albinyana i el Nyctalus Albinyanensis.

Reconeixement a l'ADF Clot de Bou

Finalment, l'entitat més votada ha estat la secció local de l'ADF Clot de Bou, que presideix Lluís Nin, per «la seva feina de protecció del medi ambient, de vigilància forestal continuada durant tot l'estiu, les tasques d'extinció d'incendis, la participació en activitats culturals del municipi, la vinculació amb altres entitats similars d'arreu del Penedès, per fomentar l'esperit del voluntariat i per la seva participació representant al municipi en activitats arreu de Catalunya». Els membres de la Junta local Gabriel Casellas i Gerard Juncosa van recollir el guardó.

El José de la Brigada, Albinyanenc de l'Any

En l'apartat individual es va premiar a José Fuentes, per la seva «col·laboració desinteressada en multitud d'activitats fetes per les entitats al llarg de l'any al municipi, la seva feina en impulsar activitats de caràcter social com són l'Associació de Veïns de la Papiola, o la destacada participació en la creació i empenta de les carrosses del Carnaval d'Albinyana». També s'ha reconegut la seva empenta en l'organització de la Festa Major de la Papiola, la seva participació en les tasques de Protecció Civil local i l'ADF, o per la seva feina de suport constant a les necessitats de les delegacions locals de Càritas i Banc d'Aliments.

"Agredeixen i roben a un home amb discapacitat a Segur de Calafell" "Dispositiu dels Bombers a Calafell per treure una olla del foc"