L'alcalde de Calafell assegura que el 2019 hi ha hagut menys robatoris, però més concentrats

Ramon Ferré admet que calen més efectius policials, especialment de Mossos

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha assegurat després de la junta de portaveus de l'Ajuntament celebrada ahir dilluns 13 de gener que durant l'any 2019 «hi ha hagut menys robatoris», però que el fet que «s'hagin concentrat en unes poques setmanes ha provocat alarma». L'alcalde va convocar aquesta junta després de l'onada de robatoris de les últimes setmanes, que el batlle ha relacionat de forma directa amb l'ocupació «il·legal» d'habitatges.

 

Ramon Ferré s'ha mostrat taxatiu quan ha afirmat que «el que no es pot dir és que això sigui el Bronx o que no s'estigui actuant», tot i que ha admès que el municipi necessita «més efectius policials, en particular dels Mossos d'Esquadra». L'alcalde lamenta que aquest cos tingui el mateix nombre d'agents al Baix Penedès que l'any 2008, quan es va fer el desplegament a la comarca i estava pensat «per una població que era la meitat de l'actual».

 

Més de 300 controls i 13 detinguts des de l'estiu per la policia

A la junta de seguretat que s'ha convocat per aquest dijous, l'alcalde farà la petició urgent de més efectius dels Mossos als responsables de la Generalitat. Pel que fa a la policia local, Ramon Ferré ha detallat algunes de les mesures preses els últims mesos, com ara els canvis fets al quadrant per reforçar els moments on cal més presència al carrer. També s'espera la incorporació de cinc nous agents els pròxims mesos, així com una ampliació del sistema de videocàmeres de vigilància.

 

A la junta de portaveus s'han donat algunes dades dels últims mesos de la policia local, com ara que s'han fet més de 300 controls, s'han detingut tretze persones i s'ha denunciat administrativament una persona més. També s'han fet prop de 140 serveis des de l'estiu per demandes de la ciutadania. A la junta de seguretat d'aquest dijous s'esperen conèixer les dades dels Mossos d'Esquadra.