L'alcalde de Calafell esclata contra les ocupacions il·legals pels darrers robatoris al municipi

Ramon Ferré ha convocat aquest dijous la Junta Local de Seguretat per demanar més efectius dels Mossos al delegat del Govern de la Vegueria del Penedès

L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha mostrat la seva indignació a través de les xarxes socials, després del darrer robatori al municipi, aquest divendres a l'estanc de la Carrerada d'en Ralet. El batlle calafellenc ha assegurat que després d'aquest últim episodi «la preocupació és extrema» i ha afirmat que «necessitem més Mossos d'Esquadra».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ferré ha posat en el seu punt de mira les ocupacions il·legals i ha anunciat que després de parlar amb diversos alcaldes de la comarca «hem constatat que cal una modificació urgent de les lleis estatals per donar més eines als ajuntaments contra l'ocupació il·legal que patim des de fa dos anys». Així, ha anunciat mobilitzacions i un viatge a Madrid «per parlar amb el nou ministre i exposar la greu situació que vivim els pobles de la zona».

 

Ferré ha assenyalat que «no podem tenir només quatre patrulles policials per a tota una comarca de 100.000 habitants». Per denunciar això i demanar més efectius dels Mossos d'Esquadra, l'alcalde calafellenc ha convocat una Junta Local de Seguretat amb el delegat del Govern a la Vegueria del Penedès el pròxim dijous, a les deu del matí. Segons explica el batlle, «la col·laboració amb Generalitat i Mossos és bona, però calen més efectius».

 

L'alcalde, molt dur contra les ocupacions il·legals

El batlle de Calafell ha carregat amb duresa contra les ocupacions il·legals. Segons explica en el seu escrit, «hem de lluitar i combatre aquest estil de vida i aquest 'terrorisme' modern que va en contra del model progressista que ens va dur a l'estat del benestar. El progrés personal ha de venir de l'esforç i el treball diari».

 

Ramon Ferré ha afirmat que «no podem afavorir i mantenir-nos impassibles davant aquest atac al model de progrés i hem d'actuar contra els qui pretenen instaurar un nou model que és fruit del menfotisme, de la manca de respecte vers els altres, de l'aprofitament i dels barruts». Contundent, l'alcalde ha afegit també que «si no ens mobilitzem, en tres o quatre anys no podrem sortir al carrer de la inseguretat que hi haurà. Hem d'actuar ja!»

 

D'altra banda, Ramon Ferré ha titllat de «molt imprudent» la mobilització del veïnat amb patrulles nocturnes. Ha dit que «és una irresponsabilitat greu» d'aquells que ho han promogut en aquestes últimes setmanes. Segons l'alcalde, «han posat en risc la vida de persones i han obstaculitzat la tasca policial». Ferré ha assegurat que «la millor manera de combatre aquest fenomen és aplicar la llei i allò que estigui al nostre abast, amb contundència».