Alerta Violeta denúncia múltiples «errors» al Punt Lila de la Fira del Vendrell

El col·lectiu feminista veu poca preparació i manca de material, recursos i infraestructura
El Punt Lila que es va posar a la rambla Cañas del Vendrell. | Ajuntament del Vendrell
 

El col·lectiu feminista Alerta Violeta ha denunciat a través de la seva pàgina de Facebook diferents «errors» que consideren que va tenir el Punt Lila que l'Ajuntament del Vendrell va posar pel concert de nit del passat 12 d'octubre de la Fira de Santa Teresa. L'entitat vendrellenca lamenta que el Punt Lila que es va posar a la rambla Cañas mancava d'aspectes prioritaris com ara «la privacitat i la comoditat de les persones que demanen assessorament o acompanyament».

«Espectacle vergonyós»

Les crítiques del col·lectiu s'han fet després de recollir l'opinió i les experiències personals dels que s'hi van adreçar. Unes opinions que porten a Alerta Violeta a asseverar que la iniciativa del consistori «va ser un espectacle vergonyós», que va produir «molta indignació». Així, el col·lectiu critica que a l'estand hi havia «poca informació i poc útil» sobre què cal fer en cas de patir o presenciar «una agressió masclista o lgtbi-fòbica», així com manca de material preventiu, o manca de formació especialitzada del personal que hi havia. 

També creuen que el servei estava «desatès», pel fet que només hi havia dues persones i, en alguns moments, ningú. La poca infraestructura —«una taula i dues cadires de platja»—, l'acitud «inadequada» de les persones que hi havia al servei, i la manca de «seguretat i confiança» són altres de les crítiques que fa el col·lectiu. Per tot això, Alerta Violeta s'ha dirigit a la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament del Vendrell i a l'alcaldia per demanar que s'inverteixi «en formació» i es miri «per les necessitats dels col·lectius oprimits». 

«Comprar una carpa i omplir-la de persones i papers no us acosta a tenir un Punt Lila», han reblat des de l'entitat vendrellenca, assegurant que «no és millor» tenir això que no tenir res. Alerta Violeta es va presentar en societat el passat 14 de setembre, amb l'objectiu d'esdevenir «un espai d'informació, sensibilització, detecció i actuació per a tota la població, facilitant l'assessorament i l'acompanyament a qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista o lgtbi-fòbica».

"Netegen una finca de Costa Cunit que acumulava una gran quantitat de deixalles" "El mercat setmanal del Vendrell es trasllada de lloc"