GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'ampliació de l'illa de vianants del Vendrell començarà just després de la Fira

Les obres, que tenen un cost d'un milió d'euros, duraran uns vuit mesos
El cartell que s'ha posat anunciant l'ampliació de l'illa de vianants del centre del Vendrell. | BP Diari

 

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha anunciat aquest divendres 12 de juliol que les obres d'ampliació de l'illa de vianants al centre de la ciutat començaran just després de la Fira de Santa Teresa, a mitjans del mes d'octubre. L'obra té un cost d'un milió d'euros, tot i que més del 70% (770.000 euros) es cobrirà amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona. Es preveu que la durada dels treballs sigui d'uns vuit mesos, amb el qual haurien d'estar llestos el juny del 2020.

 

Actualment s'està acabant de fer la licitació de les obres, després que el passat mes de maig la Junta de Govern local va aprovar adjudicar-les a l'empresa Artífex Infraestructuras SL. Aquest divendres, l'Ajuntament del Vendrell ha col·locat un gran cartell informatiu a la cantonada de l'edifici de Correus, «com a mostra que les obres ja són imminents en aquesta zona», ha explicat l'alcalde.

 

Tres zones diferenciades

El projecte preveu convertir en illa de vianants una part del carrer de Prat de la Riba —de la Rambla fins al carrer del Doctor Robert— i una part del carrer del Doctor Robert, la que va del carrer dels Cafès fins al carrer de Sant Magí. Aquestes dues zones seran amb plataforma única. A partir del carrer de Sant Magí i fins a la Rambla (a la zona de Correus) s'ampliaran les voreres i s'eliminarà l'aparcament, però es deixarà un carril central en una única direcció perquè els cotxes puguin anar cap al pàrquing soterrat de la plaça de Pep Jai.

 

Finalment, el tram entre la Rambla i la carretera de Valls mantindrà el pas de vehicles en dues direccions, però es trauran els aparcaments de zona blava per fer més amples les voreres. Les obres també inclouen millores en les canalitzacions de les aigües residuals i en el cablejat elèctric. Respecte a aquest últim aspecte, l'Ajuntament farà una reunió amb els veïns de la zona afectada el pròxim dilluns 22 de juliol a l'Escola de Música, a les 20.30 hores, per informar del nou traçat del cablejat.