GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cs, PSC i ERC empitjoren resultats a tots els municipis del Baix Penedès

Per contra, Vox i el PP augmenten el suport als catorze municipis
El Camp de Tarragona ha viscut una nova jornada electoral aquest 10-N.   | Redacció
 

Els resultats de les eleccions generals del 10-N al Baix Penedès han seguit la pauta marcada a bona part de la regió tarragonina. Tot i que el PSC i ERC s'han repartit la victòria en els catorze municipis de la comarca —nou el PSC i cinc ERC— aquests dos partits han vist com els seus resultats han estat pitjors a totes les poblacions respecte al 28 d'abril. Aquestes dues formacions i Cs han estat les úniques que han tingut una davallada de vots als catorze municipis. Per contra, Vox i el PP han experimentat un ascens a tota la comarca.

 

La patacada més gran, com a tot el país, se l'ha endut Ciutadans, que al Baix Penedès ha perdut més de 4.200 vots respecte al 28-A. Els taronges ja no surten en cap municipi a les tres primeres posicions, una situació inversemblant si es té en compte que a les eleccions catalanes del 21-D van guanyar en diversos municipis. El descens més brutal l'han patit al Vendrell (-1.500 vots), Calafell (-1.000 vots) i Cunit (-600 vots).

 

PSC i ERC també baixen, Vox i PP pugen

Darrere seu, el PSC també ha tingut una baixada important, perdent més de 2.200 vots a tota la comarca, dels quals 900 han estat al Vendrell i 580 a Calafell. La baixada d'aquests dos partits contrasta amb l'augment de Vox i el PP, que han obtingut al Baix Penedès 1.850 vots i 1.173 vots més que el 28-A respectivament. ERC és l'altre partit que ha empitjorat resultats als catorze municipis de la comarca, perdent més de 1.000 vots. Una bona part d'ells hauran anat a la CUP, que fa sis mesos no es va presentar, i que ara ha tret més de 1.900 vots a la comarca.

 

Pel que fa a la resta de partits, En Comú Podem ha tingut una lleugera baixada a la majoria de municipis, mentre que JxCAT ha augmentat en gairebé tots, per bé que no ha estat un ascens massa pronunciat. Com ha passat a la resta del país, la participació ha anat a la baixa amb relació al 28-A. Al Vendrell, la participació s'ha situat al 66%, sis punts i mig menys que fa sis mesos. A Calafell, el descens ha estat de gairebé set punts, quedant-se al 64,5%, mentre que a Cunit ha baixat cinc punts i mig, arribant al 66,7%.