GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una aplicació permetrà avisar d'incidents o agressions durant el Carnaval del Vendrell

L'app 'evALERTA' incorpora aquesta funcionalitat per contactar la policia

 

Detall de l'aplicació de seguretat ciutadana 'ev ALERTA'. | BP Diari
 

La policia local del Vendrell va posar en marxa l'estiu del 2018 l'aplicació per a telèfons mòbils 'evALERTA' , per avisar quan es produïssin casos d'assetjament a la via pública. Amb motiu de les festes del Carnaval 2020, s'incorporarà a aquest mateix aplicatiu una nova funcionalitat pensada perquè els ciutadans puguin reportar incidències durant els actes de Carnaval a la ciutat, que tindran lloc aquesta setmana.

 

Mitjançant una pestanya de la mateixa aplicació, qualsevol ciutadà que detecti una incidència, o que vegi o pateixi algun episodi de violència es podrà posar en contacte directe amb la policia. La pestanya permet fer una fotografia amb el mòbil i enviar-la al cos de policia, alhora que es geolocalitza la trucada. D'aquesta manera, els agents es podran posar en contacte amb la persona de manera més ràpida, per tenir més informació i valorar el dispositiu que cal activar.

 

Una aplicació gratuïta que només demana registrar-se

Tal com ha explicat el regidor de Festes de l'Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, aquesta actualització de l'aplicació suposa «un pas més en la seguretat dels nostres veïns, especialment en entorns d'oci com el Carnaval d'aquest cap de setmana, durant els quals es concentra una gran quantitat de persones». L'aplicació 'evALERTA' es pot descarregar de forma gratuïta per als sistemes iOS i Android, i només cal registrar-se.

 

L'app es va impulsar l'estiu del 2018 després d'alguns casos d'assetjament sexual detectats a la via verda que va del Vendrell a Sant Salvador, i que van crear alarma entre la ciutadania. Per això incorpora un 'botó del pànic' per contactar amb la policia quan es pateix una situació d'aquesta mena o qualsevol situació greu d'inseguretat en primera persona. Al cap d'uns mesos, es va afegir una funcionalitat per avisar de la presència d'animals abandonats a la via pública.