El Vendrell permet alertar sobre gossos abandonats mitjançant una aplicació de mòbil

L'aplicació permet fer fotos, que la policia rep amb geolocalització
Imatge d'arxiu de gossos sense propietari. | ACN

 

L'aplicació de telèfon mòbil 'eV ALERTA'  de la Policia Municipal del Vendrell ha ampliat les seves funcions, i a partir de la setmana vinent permetrà als que la tinguin avisar de la presència de gossos o altres animals que estiguin abandonats a la via pública. «L'aplicació incorpora una pestanya on es pot avisar dels animals que es trobin abandonats al carrer, als quals es pot fer una foto i s'envia amb geolocalització a la policia», ha explicat el regidor de Governació, Rafel Gosálvez.

 

Amb aquesta funció, des del consistori esperen poder millorar la recollida d'animals perduts a la via pública, que segons Gosálvez, «és una situació en la qual ens trobem molt, especialment els caps de setmana o a l'estiu». En aquest sentit, el regidor de Governació ha remarcat que el centre de transferència que disposa el consistori «està gairebé sempre ple». La pestanya per avisar dels animals perduts estarà en funcionament abans de Sant Joan.

 

Distintius de l'app pels comerços

Una altra novetat relacionada amb l'app 'eV ALERTA' és que s'han fet uns distintius pels comerços que estan registrats a l'aplicació, els quals es poden recollir al CIT del Vendrell. «Creiem que posar aquest distintiu a l'aparador pot tenir un efecte dissuasiu, ja que indica que el comerç està connectat de forma constant amb la policia», ha explicat el regidor. També és una manera de fer més difusió de l'app entre els comerciants, ja que fins ara només hi ha onze botigues del Vendrell que s'hi han registrat.

 

Per contra, les descàrregues individuals segueixen creixent a bon ritme i, des que es va posar en marxa el passat juliol, gairebé 900 persones ja s'han registrat. Fins ara s'han rebut uns 250 avisos, encara que cap ha estat d'urgència. L'aplicació, que també es preveu que serveixi per fer avisos col·lectius de talls de carrer o altres actuacions a la via pública, es va posar en marxa després que es produïssin dos casos d'assetjament sexual a la via verda del Vendrell