L'Arboç anuncia bonificacions per als vehicles ecològics

L'Ajuntament vol premiar els vehicles que siguin menys contaminants

L'Ajuntament de l'Arboç ha anunciat que introduirà bonificacions a les ordenances fiscals d'aquest any 2020 per als vehicles ecològics i menys contaminants, com poden ser els elèctrics. Tal com també estan fent altres municipis, l'ordenança de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) tindrà una bonificació del 50% de la quota pels titulars de vehicles que tinguin l'etiqueta de zero emissions (blava), ja que aquests tenen una menor incidència en el medi ambient.

De la mateixa manera, els titulars de vehicles que tinguin l'etiqueta ECO comptaran amb una bonificació del 25% de l'impost. Aquests són els vehicles que consumeixen combustibles GLP, flexifuel, GNL o GNC, així com els híbrids i els elèctrics. L'objectiu d'aquestes bonificacions és, segons apunten des del consistori arbocenc, «promoure polítiques que afavoreixin el consum responsable i el descens de les emissions contaminants, un dels objectius de l'Agenda 2030».

25 anys de Jove Baix Penedès

Per altra banda, el projecte Jove Baix Penedès, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Penedès, celebra els seus 25 anys d'existència, des que es va crear el 1994, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca. Aquest és un projecte de polítiques de joventut que s'emmarca en les línies estratègiques del Pla Nacional de Joventut a Catalunya, amb la finalitat «d'aconseguir l'emancipació i la participació dels joves al seu municipi».

Per celebrar els 25 anys de vida, durant els mesos de gener i febrer d'aquest 2020 s'han instal·lat diverses carpes als instituts de la comarca on s'explica el projecte de JBP i la seva trajectòria. També es potencien els Punts d'Informació Juvenil (PIJ) i es treballa en la prevenció de riscos entre els joves amb les carpes de sensibilització. Aquestes carpes es posen als diferents instituts de secundària de la comarca, com el Coster de la Torre de la Bisbal, el Camí de Mar de Calafell, La Talaia de Segur de Calafell, l'Institut de l'Arboç, l'Ernest Lluch de Cunit i el Mediterrània del Vendrell.