L'Arboç farà classes de reforç escolar gratuïtes

Cunit commemora l'any Pedrolo amb un recital poètic i una exposició
L'Institut de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Ajuntament de l'Arboç ha anunciat que es posa en marxa, per cinquè any, el programa de reforç escolar que rep el nom de 'Joves amb futur'. Amb aquest programa s'ofereixen classes gratuïtes de reforç per aquells joves que ho necessitin, amb l'objectiu de millorar la qualificació dels estudiants arbocencs i prevenir així situacions de risc de fracàs escolar, perquè els joves puguin finalitzar els estudis en les millors condicions educatives.

Poden ser beneficiaris d'aquest programa els alumnes dels quatre nivells d'ESO que hagin estat derivats pels seus tutors. A les classes es treballaran competències bàsiques en llengües i matemàtiques. Serà implementat per professionals qualificats, contractats a través d’una acadèmia especialitzada en reforç escolar. El programa s'emmarca en el Pla de Barris de l’Ajuntament de l’Arboç, dins del Camp 7 en l’actuació de Dinamització de joves, cofinançada per l’Ajuntament de l’Arboç i el Fons Social Europeu.

Recital poètic per l'any Pedrolo a Cunit

Per altra banda, la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit acull el divendres 8 de febrer, a les 19.00 hores, un recital poètic musical amb el nom de 'Mai no és de nit', que anirà a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera. Es tracta d’una composició amb un guió narratiu, combinat amb poemes de Manuel de Pedrolo recitats o cantats, que pretén reflectir, a més de la seva biografia i obra, la seva personalitat i la seva manera d’entendre i afrontar la vida.

Aquest és un espectacle inclòs en l'acte commemoratiu dels 100 anys del naixement de l’escriptor català. Entre els actes en honor a l’autor, la Biblioteca Municipal Marta Mata també acull l’exposició 'Pedrolo, més enllà dels límits', que es pot veure a l'equipament cunitenc del 2 al 23 de febrer. L’exposició és una mostra itinerant, creada per la Institució de les Lletres Catalanes, que presenta l’ampli univers de Manuel de Pedrolo, tant en la seva dimensió biogràfica com en la literària.

També et pot interessar:

Vint estudiants de l'Arboç reben un ajut pel desplaçament a la universitat.

Cinc restaurants de Cunit prenen part al Mes del Xató.

"El Vendrell farà un protocol per detectar connexions il·legals a la xarxa elèctrica" "Calafell sí que ofereix ajuts per pagar l'IBI a les rendes baixes"