Pau Casals tocant el violoncel.

L'Arboç acull una conferència sobre 'Pau Casals i el monestir de Montserrat'

Per primer cop, el municipi acull un dels actes del Mes Pau Casals

L'Arboç acollirà el divendres 4 d'octubre un dels actes del Mes Pau Casals que s'organitza al Vendrell cada octubre, amb motiu de l'aniversari de la mort del Mestre. Per primera vegada, un municipi de fora del Vendrell acull un d'aquests actes, una de les novetats d'aquesta edició, en la qual l'Associació Musical Pau Casals ha volgut començar a estendre la commemoració a altres pobles de la comarca.

Pau Casals i el monestir de Montserrat

L'acte de l'Arboç es farà el 4 d'octubre, a les 20.00 hores, a la parròquia de Sant Julià de l'Arboç, i constarà d'una conferència sobre 'Pau Casals i el monestir de Montserrat', que anirà a càrrec de l'abat de Montserrat i del president de la Fundació Pau Casals, Josep Maria Soler. La xerrada es complementarà amb un concert de l'orquestra de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (EMMPAC).

Des de l'Ajuntament de l'Arboç han valorat «molt positivament» la iniciativa de portar els actes de commemoració del Mes Pau Casals a diferents pobles de la comarca «i obrir-los així a tots els baixpenedesencs». En aquest sentit, expliquen que ja treballen per poder portar nous actes en futures edicions. També hi haurà un altre acte a Calafell, que encara no té una data concreta perquè s'està acabant la remodelació del Teatre Joan Colet.

Una desena d'actes pel Mes Pau Casals

En total, el Mes Pau Casals deixarà una desena d'actes entre el Vendrell, l'Arboç i Calafell. L'acte inaugural es va fer aquest passat 21 de setembre, amb una lectura de poemes, un concert i l'entrega de la beca que dona l'associació. A banda de la conferència de l'Arboç, la programació n'inclou altres que es faran a la sala polivalent de l'Auditori del Tívoli, com ara la de 'Pau Casals i la sardana' (2 d'octubre), 'Els altres Pau Casals' (9 d'octubre), o 'Kandisnky i Pau Casals, quan l'art toca l'ànima (16 d'octubre al Museu Deu).


Comentaris