L'Arboç usarà una màquina d'ozó per desinfectar espais i vehicles municipals

Ha estat cedida de forma gratuïta per una empresa
L'Arboç ha rebut una màquina d'ozó per fer la desinfecció de diversos espais. | Ajuntament de l'Arboç
 

L'Ajuntament de l'Arboç disposa fins al mes de juliol d'una màquina d'ozó amb la qual podrà fer la neteja i la desinfecció de diversos espais i vehicles municipals. La màquina ha estat cedida de forma gratuïta pel concessionari Ecofrog de Tarragona, amb l'objectiu de col·laborar en la lluita contra la propagació del coronavirus

Des de l'Ajuntament han explicat que l'ozó és «un potent desinfectant natural que elimina tota mena de bacteris, virus, fongs, males olors i àcars de l'ambient, sense fer ús de cap producte químic».  Una representant de l'empresa va entregar la màquina a l'alcalde del municipi, Joan Sans, i a la regidora de Benestar Social i Salut, Montse Pérez. La màquina s'ha instal·lat de forma permanent a la Residència Hospital Sant Antoni per fer neteges i desinfeccions periòdiques.

Arriben els tensiòmetres i els saturadors d'oxigen

Per altra banda, el CAP de l'Arboç ha rebut ja els tensiòmetres i saturadors d'oxigen que van ser comprats pels quatre ajuntaments que es troben a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Baix Penedès Interior, que són els de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys. Aquests es lliuraran als pacients de covid-19 que ja han estat donats d'alta, però que han de complir encara amb el període de quarantena a casa seva. 

Els quatre consistoris van comprar aquest material per un cost de 22.000 euros, amb el qual es controlaran les constants vitals dels pacients i se'n podrà fer un seguiment més adequat. Els quatre ajuntaments han col·laborat des de l'inici de la crisi sanitària provocada per l'expansió del coronavirus.

"Atenció: L'alcalde del Vendrell fa un dur anunci després de la polèmica pregària" "VÍDEO: Forta polèmica al Vendrell per una pregària multitudinària prèvia al ramadà"