L'Arboç substitueix l'enllumenat públic actual per llums led

El consistori calcula que la mesura suposarà un estalvi energètic superior al 80%

L'Ajuntament de l'Arboç ha començat a substituir l'enllumenat públic actual per un nou de tecnologia led, amb l'objectiu de tenir un consum energètic molt més eficient. Aquest projecte s'ha de dur a terme en tres fases i ha de permetre renovar l'enllumenat públic actual completament.  La primera fase ja s'ha dut a terme, a la zona de l'avinguda de Mossèn Cinto Verdaguer, una via que suposa aproximadament un 10% del nou enllumenat que s'ha d'instal·lar.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Durant les pròximes setmanes se seguirà realitzant el canvi de llums a la resta del municipi. Amb el nou sistema, l'Ajuntament de l'Arboç vol aconseguir un consum energètic molt més eficient, i calculen que l'estalvi energètic serà del 80% respecte a la bombeta tradicional. Traduït en diners, l'estalvi anual municipal podria rondar els 100.000 euros, segons apunten des del consistori arbocenc.

Millorar la visibilitat nocturna i reduir la contaminació lumínica

A més de l'eficiència energètica més gran, el nou sistema ha de tenir menys avaries, amb el qual el manteniment també haurà de ser menor. Les llums led ofereixen una llum més brillant, blanca i nítida, amb el qual es millorarà notablement la visibilitat nocturna, i inclouen un sistema de telecontrol que permet regular la potència segons l'hora de la nit que sigui, per així reduir la contaminació lumínica.

Millores a l'enllumenat de Calafell i Llorenç del Penedès

Dos altres municipis que també han fet millores al seu enllumenat públic han estat els de Calafell i Llorenç del Penedès. A Calafell, a finals d'any es va anunciar la renovació d'uns 1.200 punts de llum de Bellamar, una part de Calafell Residencial i el sector est del nucli de la Platja. A Llorenç del Penedès, per la seva banda, es van canviar una vuitantena de punts de llum de la Rambla Marinada, en els quals també s'ha apostat per la tecnologia led. Aquest 2019 s'haurà de fer una altra fase en aquesta mateixa zona del municipi.