L'Arboç vol una Festa Major lliure d'agressions sexistes

S'impulsa una campanya de sensibilització amb el nom de 'NO és NO'
L'Arboç està a punt de viure la seva Festa Major. | J.M.Magan

 

L'Ajuntament de l'Arboç vol garantir la bona convivència i les relacions respectuoses durant la Festa Major que comença aquest divendres 24 d'agost, amb la qual cosa ha impulsat per segon any consecutiu una campanya de sensibilització contra les agressions sexistes. Amb el nom de 'A l'Arboç: NO és NO', la campanya té l'objectiu de prevenir les actituds sexistes a les festes, especialment en contextos festius i nocturns, i va en la línia que ja han fet altres municipis de Catalunya els últims anys.

 

Per fer la campanya s'ha editat un cartell informatiu que es compartirà per les diferents xarxes socials durant els dies que dura la Festa Major. D'aquesta manera es vol actuar sobre «els abusos sexuals de baixa intensitat» i prevenir «l’assetjament davant pràctiques sexistes, com els comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits o la insistència davant d’una negativa», han explicat des del consistori.

 

Telèfon contra la violència masclista

De la mateixa manera, apunten que en cas que alguna persona es trobi en una d'aquestes situacions, hi ha un servei d'atenció permanent al telèfon 900 900 120 contra la violència masclista. És un telèfon gratuït i confidencial que funciona els 365 dies de l'any i les 24 hores del dia. L’Ajuntament de l'Arboç ha animat els veïns i veïnes del municipi a gaudir d’una Festa Major de l’Arboç «igualitària i segura, amb responsabilitat de totes i tots».

 

La Festa Major de l'Arboç en honor a Sant Julià, el seu patró, comença aquest divendres 24 i s'acaba el dimecres 29 d'agost. Entre els diferents actes que s'hi faran, destaquen els que serviran per commemorar els 75 anys dels Nans, que tindran lloc el dia 24 després del pregó de Rosa Maria Montaña. Cercaviles, castell de focs, la diada castellera i les nits musicals amb grups com Celtas Cortos, Xeic i Doctor Calypso són altres dels moments esperats de les festes.