L'Arboç comença el nou curs escolar amb més de 2.500 alumnes

Hi ha una tendència a la baixa en educació primària i infantil
L'Institut de l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç

 

L'Arboç va començar aquest dijous 12 de setembre el nou curs escolar 2019-2020, amb més 2.500 alumnes als diferents centres escolars, entre llars d'infants, infantil, primària, secundària i batxillerat. Des de l'Ajuntament de l'Arboç han destacat que les xifres d'alumnes mostren una tendència a l'alça a secundària, i una tendència a la baixa en educació infantil i primària. Tot i això, el nombre total d'alumnes és similar al dels cursos anteriors.

Sí que es pot apuntar que l'Arboç és, un any més, un dels municipis de Catalunya amb una ràtio d’estudiants per habitant més alta. Els centres que té el municipi són l'Escola Sant Julià, l'Escola Residència, el Camp Joliu i l'Institut de l’Arboç. El curs escolar va començar aquest dijous al Camp de Tarragona amb gairebé 180.000 alumnes als diferents centres educatius. Una de les novetats són els nous instituts-escola que s'han posat en marxa, un dels quals al Vendrell, que substitueix l'antiga escola Teresina Martorell

Millores a l'estiu a l'Escola Sant Julià

El curs comença a l'Arboç després que s'hagin fet diverses obres de millora a l'estiu a l'Escola Sant Julià, per un cost de 100.000 euros. D'aquests, 40.000 provenien del pressupost participatiu del 2018, mentre que els altres 60.000 han estat afegits pel consistori. Entre les millores fetes hi ha la remodelació completa de tots els lavabos, la construcció d'un lavabo adaptat, l'adequació del pati i la construcció d'una rampa amb barana que permet accedir al pati interior amb vehicles d'urgència.

També la Generalitat, a través del Departament d'Ensenyament, ha fet algunes actuacions en aquest mateix centre arbocenc, relatives a la creació d'una nova sortida d’emergència per complir amb la normativa actual, a més de modificar els envans de separació de les aules per millorar el seu aprofitament. Les obres s'han pogut fer abans de començar el curs.

"🚨 Roba un cotxe al Vendrell i l'enxampen un mes després dins del vehicle" "La Bisbal del Penedès dona consells als veïns per prevenir robatoris a casa"