La piscina municipal de l'Arboç reobre les portes el 22 de juny

La represa de l'activitat es farà garantint les màximes condicions de seguretat i higiene

Els veïns de l'Arboç no es quedaran sense remullar-se aquest estiu, ja que la piscina municipal reobrirà les portes el pròxim dia 22 de juny. Així ho ha anunciat l'Ajuntament, que ha explicat que es podrà tornar a fer ús de les instal·lacions respectant els protocols i normes higièniques derivades de la Covid-19.

Inacua, l'empresa que s'encarrega de la gestió del centre esportiu municipal, ha estat l'encarregada d'elaborar el protocol d'higiene i seguretat específic, seguint les recomanacions de l'OMS, la Federació Nacional d’Empresaris Esportius i les directrius de les autoritats sanitàries.

Desinfecció i higiene a tots els espais comuns

Prèviament, s'ha iniciat el procés de desinfecció de les instal·lacions i l'equipament posant especial atenció en els espais de major utilització. Amb la voluntat de proporcionar als usuaris els elements d'higiene necessaris i la major protecció, s'han instal·lat també estacions desinfectants en tots els espais d'ús comú, així com als vestidors, que facilitaran la neteja i desinfecció per part dels usuaris i que s'haurà d'efectuar abans i després de cada ús.

Un dels aspectes que la majoria d'instal·lacions públiques han hagut d'ajustar és, precisament, el control de l'aforament. En aquest sentit, el Complex Esportiu d’Inacua - l'Arboç proporcionarà als usuaris informació en temps real sobre l'ocupació de la sala perquè puguin saber quin espai del complex ha arribat a la capacitat màxima, determinada per la normativa vigent.

Horaris i franges per als usuaris

A més, per tal de controlar l'aforament, també s'establirà un sistema de cita prèvia amb horaris marcats i distribuïts en torns d'una hora o hora i mitja, i on serà obligatori l'ús de mascareta a totes les zones comunes, menys quan es realitzi exercici aeròbic —a les màquines cardiovasculars— o quan es facin activitats a la sala d’activitats dirigides.

Per a més detalls, l'empresa Inacua ha posat a disposició dels usuaris una app mòbil per informar de l'aforament, la distribució de les franges i altres aspectes importants. A més, l'aplicació compta amb continguts extra com el programa Inacua Online Servei, amb streaming de classes online i en directe; així com un videoclub amb accés a tutorials, rutines d'exercici, reptes, programes específics d'entrenament i classes col·lectives per complementar l'activitat física.

"El Baix Penedès no vol trens extra per la revetlla de Sant Joan" "Calafell permetrà l'accés a part de les platges per Sant Joan"