L'Arboç ofereix als veïns la possibilitat de ser portant de Sant Julià durant la Festa Major

És la primera vegada que hi ha aquesta opció durant la cercavila del dia 25
Imatge del patró de l'Arboç, Sant Julià. | Ajuntament de l'Arboç

 

Els veïns de l'Arboç que ho desitgin podran ser portants de la figura de Sant Julià, el patró de la vila, durant la cercavila de la Festa Major del pròxim 25 d'agost. Aquesta és la primera vegada que la Comissió Assessora del Protocol del Seguici Popular i Tradicional de la Vila de l’Arboç ofereix aquesta possibilitat, que significa poder prendre part en primera persona d'aquesta cercavila, que comença a les set de la tarda.

 

Des de l'Ajuntament de l'Arboç han informat que tots els interessats a participar sent portant del Sant han de dirigir-se a l'oficina de la Casa de Cultura i donar les dades personals. Hi ha temps fins al dimarts 20 d'agost. La Comissió Assessora del Protocol té la voluntat de crear un cos de portants que estigui integrat per ciutadans del municipi, els quals s'encarregarien d'aquesta tasca durant les cercaviles i altres actes de la festa.

 

Campanya contra les agressions sexistes

Per altra banda, i també relacionat amb la Festa Major de l'Arboç, des del consistori han anunciat que s'impulsarà una campanya de sensibilització per prevenir actituds sexistes. Serà ja la tercera vegada que es fa aquesta campanya, que busca que hi hagi una bona convivència durant les festes. Amb aquest motiu s'ha editat un díptic on hi ha informació i telèfons d'interès, que es repartirà en la majoria d'actes amb més públic.

 

La campanya té el lema 'A l’Arboç: NO és NO. Per una Festa Major lliure de sexisme i de violències masclistes', i vol actuar sobre «els abusos sexuals de baixa intensitat i prevenir l'assetjament davant pràctiques sexistes, com els comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits o la insistència davant d’una negativa», apunten des del consistori. En cas de trobar-se en una situació així, l'Ajuntament recorda que hi ha el telèfon d'atenció permanent 900 900 120, que és gratuït i confidencial. Funciona durant les 24 hores del dia.

 

També et pot interessar: